Δηλώσεις Μητσοτάκη στην κοπή πίτας του αθλητισμού

«Αυτή η κυβέρνηση θα εξακολουθεί να υπηρετεί αυτή την αποστολή ανάδειξης του αθλητισμού συνολικά στη χώρα. Με έργα και όχι με λόγια», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στην κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Αθλητισμού στο υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού προς τιμήν των ολυμπιακών αγώνων που έγιναν το 2004.


Ανέφερε επίσης την προτεραιότητα την οποία αποδίδει η Ελληνική Κυβέρνηση και αυτός προσωπικά στη σημασία του αθλητισμού. Και τόνισε: «Έχουμε πολλά να κάνουμε. Έχουμε κάνει πολλά, έχουμε πολλά περισσότερα ακόμα να κάνουμε, είτε για τις αθλητικές εγκαταστάσεις του ΟΑΚΑ, για τα προπονητήρια μας, για τον σχολικό αθλητισμό, για την αντιμετώπιση της βίας, για το πώς θα ενθαρρύνουμε τα νέα παιδιά να αθλούνται περισσότερο».

Λόγια λόγια λόγια… ανθρώπων του πολιτικού κατεστημένου της Ελλάδας. Ο κ. Μητσοτάκης μιλάει λες και πρωτοεμφανίστηκε τωρα στο πολιτικό σκηνικό της χώρας μας.

Αμέσως μετά την λήξη των ολυμπιακών αγώνων το 2004 θα έπρεπε όλα τα τεράστια ολυμπιακά έργα, κόστους δισεκατομμυρίων ευρώ, να έχουν αξιοποιηθεί κατάλληλα,  γιατί φτιάχτηκαν από το υστέρημα των Ελλήνων με σκοπό την ανάπτυξη και ανάδειξη του αθλητισμού στην Ελλάδα. Είναι υποδομές και προπαντός επενδύσεις οι οποίες θα μπορούσαν να αποφέρουν τεράστια οικονομικά και κοινωνικά οφέλη μέσα από τη διοργάνωση αγώνων και σε παγκόσμιο επίπεδο.  

Αντί αυτού, τα περισσότερα από αυτά απαξιώθηκαν χωρίς συντήρηση εδώ και 20 χρόνια με το πρόσχημα της “ψωροκώσταινας” και της γραφειοκρατίας. Είναι γνωστή η περίπτωση του στεγάστρου στο ΟΑΚΑ -και όχι μόνο- και ο διεθνής διασυρμός της χώρας μας.

Τώρα όπως φαίνεται ήρθε η ώρα της “αξιοποίησης” τους από ιδιώτες επενδυτές στους οποίους παραχωρούνται για ένα κομμάτι ψωμί, μιας και οι δημόσιοι οργανισμοί είναι “ανίκανοι” να κάνουν ορθή διαχείριση.

Αυτοί που ορίστηκαν διαχρονικά από τον ελληνικό λαό διαχειριστές της εθνικής μας περιουσίας και του εθνικού μας πλούτου, απέδειξαν ότι δεν είναι ικανοί να διαχειριστούν το κράτος μας. Αυτό αποδεικνύει η αποτυχία των κρατικών οργανισμών. Εκτός αν θεωρήσουμε ότι αυτό γίνεται στοχευμένα και μεθοδευμένα από το πολιτικό κατεστημένο.

Κυβερνούν περίπου 200 χρόνια και ακόμα δεν κατάφεραν να στήσουν μια στοιχειωδώς ανθρώπινη πολιτεία, αλλά συνεχίζουν να προβάλλουν τους εαυτούς τους ως τους καταλληλότερους για να διοικούν.

Βέβαια  ευθύνη έχουμε και εμείς οι πολίτες που ενώ βλέπουμε τα αποτελέσματα τους, συνεχίζουμε να στηρίζουμε αυτόν τον “πολιτικό θίασο”, είτε άμεσα δίνοντας τους την ψήφο μας, είτε έμμεσα με την αποχή μας από την εκλογική διαδικασία και γενικά από τα κοινά.

Φιλιππάκης Χαράλαμπος

ΜΗΠΩΣ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *