Διάγνωση καρκίνου με την βιοψία να αργεί ένα χρόνο στο 424 ΓΣΝΕ Θεσσαλονίκης

3 λεπτά χρόνος ανάγνωσης 

Οξύτατες αντιδράσεις πρέπει να προκαλέσει το γεγονός πως ένας 55χρονος αστυνομικός υπεβλήθη σε εγχείρηση οξείας σκωληκοειδίτιδας στις 11 Δεκεμβρίου 2022 στο 424 στρατιωτικό νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, με τα αποτελέσματα της βιοψίας να βγαίνουν στις 10 Δεκεμβρίου 2023, και τα αποτελέσματα αυτής να δείχνουν κακοήθεια. Η διάγνωση ένα χρόνο μετά για μια τέτοια πάθηση είναι εγκληματική πράξη. Ο 55χρονος αστυνομικός στρέφεται νομικά κατά δύο γιατρών που ως φαίνεται θα πληρώσουν για την αναλγησία του κράτους. Ένα κράτος που εξουθενώνει τους στρατιωτικούς ιατρούς εκτός από τους πολίτες γιατρούς στον τομέα της υγείας, με σαφή τα δυσάρεστα επακόλουθα στην υγεία των ανθρώπων.

Με εντολή Δένδια διετάχθη ΕΔΕ για το συμβάν με τους κύκλους του υπουργείου εθνικής άμυνας να δηλώνουν ότι το περιστατικό θα διερευνηθεί σε βάθος. Παράλληλα δηλώνουν ότι καμία εξήγηση δεν μπορεί να δικαιολογήσει ένα τέτοιο γεγονός. Αυτή η τελευταία δήλωση πρέπει να μας εισάγει στην σκέψη ότι το υπουργείο βιάζεται να καλυφθεί από τις δικές του ευθύνες ρίχνοντας το φταίξιμο στους γιατρούς.

Το εν λόγω νοσοκομείο λειτούργει υποστελεχωμένο τα τελευταία πέντε χρόνια με 2 παθολογοανατόμους για όλες τις ανάγκες του. Τον τελευταίο χρόνο έμεινε με έναν και μόλις πριν από έξι μήνες ορίστηκε για την δεύτερη θέση ένας δεύτερος γιατρός συμβασιούχος. Εκτός αυτού, τα τελευταία τέσσερα χρόνια ο διοικητής του νοσοκομείου έκανε συνεχή αιτήματα για την κάλυψη υποστελέχωσης των τμημάτων που υπολειτουργούν χωρίς κάποιο αποτέλεσμα. Τα συμπεράσματα είναι σαφή. Υπεράνθρωποι αγώνες ιατρών καταβάλλονται καθημερινά σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας για να εξυπηρετηθούν οι πολίτες, εξαιτίας ενός κράτους που έχει απαξιώσει εντελώς την δημόσια υγεία. Αυτό που προσπαθεί με σαφή στόχο και με την δοκιμασμένη μέθοδο της υποστελέχωσης, είναι να μαραζώσει το δημόσιο σύστημα υγείας ώστε αυτό να εισπράξει την απέχθεια των πολιτών. Μετέπειτα θα αποτελέσει συλλογική βούληση το κλείσιμο των δομών και η μεταβίβαση του αγαθού της υγείας σε ιδιωτικά συμφέροντα. Όπως έγινε με την ηλ. ενεργεία κ.τ.λ. 

Οι γιατροί μετέπειτα θα εισπράξουν την δυσαρέσκεια των πολιτών, πιθανών μαζί με ποινικές ευθύνες από λάθη που συμβαίνουν λόγω φόρτου εργασίας. Με εργασιακές συνθήκες που δεν τους αναλογούν για το λειτούργημα τους. Με μια φαινομενική αδιαφορία από την πολιτεία για την λειτουργικότητα του συστήματος, που μόνο δόλο υποδεικνύει και εν τέλει θα επιτύχει την κατάταξη των ιδίων γιατρών στο ιδιωτικό σύστημα υγείας που προωθεί η κυβέρνηση της χώρας.

Οι γιατροί πράγματι δείχνουν τον σεβασμό που πρέπει στους πολίτες που αυτοί τους σπούδασαν στα πανεπιστήμια τους. Δείχνουν σεβασμό στους πολίτες που αυτοί ορίστηκαν ως κρέατα και πειραματόζωα στα χειρουργικά τραπέζια για να κάνουν την πρακτική τους. Δείχνουν σεβασμό στους πολίτες που αυτοί δίνουν κύρος στα πτυχία τους. Η διοίκηση της πολιτείας από την άλλη δεν σέβεται την δημιουργία ιατρών από τους κόπους των πολιτών και τους σπρώχνει προς την ιδιωτικότητα ή ακόμη και προς την έξοδο από την χώρα. Ακόμη ένα εμφανές στοιχείο δόλου, το οποίο δείχνει ότι είναι σκοπούμενη η εξαγωγή του επιστημονικά καταρτισμένου δυναμικού της χώρας, ώστε να προσφέρει την υπεραξία που έλαβε με την γνώση, σε άλλες αναπτυγμένες οικονομίες που δεν θα είχαν καμία δυνατότητα περαιτέρω ανάπτυξης χωρίς Ελληνικό αίμα και νου στο δυναμικό τους.

Η διοίκηση της πολιτείας έχει βαρύτατες ευθύνες για το χάλι που επικρατεί στις δομές υγείας, είτε είναι πολιτικές είτε είναι στρατιωτικές. Κάτι που πιθανόν θα το κουκουλώσει. Διότι αν αυτός που έχει το καρπούζι έχει και το μαχαίρι, θα το κόψει όπως θέλει. Σαφώς όμως και οι πολίτες έχουν ευθύνες διότι δεν είναι ενεργοί ως θα έπρεπε ώστε να σταματήσει αυτή η αυτοκρατορική μέθοδος διοίκησης όπου όλοι εκτελούν τα θελήματα ενός, ο οποίος έχει και ασυλία αν το θέλημα του προκαλέσει άδικο.

Φαινομενικά, σε ότι αφορά το συγκεκριμένο γεγονός, το υπουργείο ταυτόχρονα με την δικαιολογία του θα ψάξει να βρει φταίχτες. Όμως αν δεν υπάρχει το δίκαιο επί της πράξης, καμία δικαιολογία δεν θα έχει λογική βάση. Επομένως, όλοι εμείς οι πολίτες θα δεχτούμε την δικαιολογία αλλά όχι ως αληθή αλλά επιβεβλημένη. Διότι ένα καθεστώς αυτό κάνει. Επιβάλλει την θέληση του ως δίκαιο και ρίχνει το φταίξιμο του αδίκου που παράγει στους άλλους.

DimLoup

ΜΗΠΩΣ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *