Καυστικός Αρτέμης Σώρρας για την Ευρωπαϊκή Ένωση

Στις 22 Απριλίου 2024 ο Πρόεδρος του Πολιτικού Φορέα του Έθνους των Ελλήνων κ. Αρτέμης Σώρρας έδωσε την πρώτη του προεκλογική συνέντευξη εν όψη των ευρωεκλογών στο διαδικτυακό κανάλι του Έλευσις TV.

Ο Πρόεδρος του Πολιτικού Φορέα στην συνέντευξη του καυτηρίασε πολλά σοβαρά θέματα που απασχολούν την Ευρώπη και τον κόσμο. Γενικότερα αναφέρθηκε
στο κομμάτι της υγείας, την γεωστρατηγική και γεωπολιτική θέση της Ευρώπης και της Ελλάδας, τον πόλεμο Ουκρανίας και Ρωσίας και τη θέση που πρέπει να έχει η Ευρωπαϊκή Ένωση. Επίσης τόνισε τον ρόλο του ΟΗΕ καθώς και του ΝΑΤΟ, τις πολιτικές ευθύνες για τα Τέμπη καθώς και άλλα θέματα τα οποία και θα πρέπει δούμε τμηματικά και αναλυτικότερα. Σε αυτό το άρθρο όμως θα εστιάσουμε στο πρώτο κομμάτι της συνέντευξης, στο οποίο αναφέρθηκε στον Θεσμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Με την έναρξη της συνέντευξης ο κ.Αρτεμης Σωρρας τόνισε την απαξίωση των Ευρωεκλογών από τους κυβερνητικούς και κομματικούς μηχανισμούς, καθώς δεν εκτελείται καμία προεκλογική δράση από αυτούς για έναν τόσο σοβαρό θεσμό, όπως αυτόν των Ευρωεκλογών. Μέσα στο Ευρωκοινοβούλιο ψηφίζονται προτάσεις νόμων όπου όλα τα Κράτη-Μέλη καλούνται να επικυρώσουν στα κοινοβούλια τους και να τους εφαρμόσουν βάση του Καταστατικού Χάρτη της Ευρώπης, ο οποίος έχει δημιουργηθεί εδώ και πολλά χρόνια. Ως εκ τούτου, η σοβαρότητα της διαδικασίας είναι φανερή και η συμμετοχή των πολιτών στις αποφάσεις, απαραίτητη.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του Προέδρου της Ελλήνων Συνέλευσις, η ένταξη της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση εκτελεί ένα πάρα πολύ σημαντικό και καθοριστικό έργο, καθώς χωρίς τον πλούτο των Ελλήνων δεν θα μπορούσε να έχει δημιουργηθεί το Ευρώ. Συνεπώς κανένας δεν μπορεί να διώξει την Ελλάδα από την Ευρώπη και το Ευρώ διότι δεν θα μπορεί να υπάρχει πλέον Ευρώπη. Σε αυτήν την περίπτωση θα πρέπει να γίνει ένα μεγάλο ταμείο ούτως ώστε να επιστραφεί και ο πλούτος των Ελλήνων αλλά και το Φ.Π.Α. που δίνουμε στην Ε.Ε. κάθε χρόνο χωρίς να έχει υπάρξει κάποια ουσιαστική ανταποδοτικότητα όλα αυτά τα χρόνια.

Επίσης συμπλήρωσε πως ενώ η Ευρωπαϊκή Ένωση ξεκίνησε ως ένας εμπορικός Κώδικας ούτως ώστε τα Κράτη-Μέλη να έχουν πιο πολλά προϊόντα, σε καλύτερες τιμές και να μπορέσει να υπάρξει μια χρηματιστηριακή ανάπτυξη, κάτι το οποίο δεν έχει συμβεί όλα αυτά τα χρόνια. Αντ’ αυτού βλέπουμε μια εντελώς άνιση μεταχείριση μεταξύ των κρατών σε εμπορικό επίπεδο αλλά και σε επίπεδο Κρατικών υποδομών. Η Ε.Ε. έχει καταλήξει να επεμβαίνει στην διαμόρφωση των κοινωνικών και πολιτικών θέσεων, διαφορετικών Εθνικοτήτων με νόμους πέραν της φυσιολογίας του ανθρώπου, όπου τα στελέχη διοίκησης (τα οποία δεν είναι καν εκλεγμένα από τους πολίτες) ζητούν επιτακτικά  να εφαρμοστούν.

Έγινε σαφές προς όλους, πως αυτά πρέπει να σταματήσουν και να γίνει ένας πραγματικός έλεγχος στο τι έχει και τι δεν έχει τηρηθεί από την αρχική συμφωνία της κοινοπραξίας της Ενωμένης Ευρώπης. Κάτι το οποίο μπορεί να γίνει μόνο με Έλληνες ευρωβουλευτές ψηφισμένους απο τους ίδιους τους πολίτες, έτσι ώστε να μπορέσουν να διασφαλίσουν ένα μέλλον ευημερίας της Ευρώπης και των Κρατών-Μελών.

Φρουδαράκης Νικόλαος

Ακολουθεί το απόσπασμα της συνέντευξης του Προέδρου της ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ κ. Αρτέμη Σώρρα.

Ολόκληρη η συνέντευξη του Προέδρου της ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ κ. Αρτέμη Σώρρα.

ΜΗΠΩΣ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *