Ο υπουργός εθνικής οικονομίας και οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης βρέθηκε στις 18 Δεκεμβριου στο συνέδριο Digital Economy forum Shaping Greece’s Digital Future του συνδέσμου επιχειρήσεων πληροφορικής και επικοινωνιών Ελλάδας εκπροσωπώντας τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Όπως ανέφερε,”ποτέ άλλοτε στην Ελλάδα δεν δόθηκαν στην αγορά τόσα χρήματα για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της οικονομίας.”


Μεταξύ άλλων ανέφερε κατά λέξη ότι: “τα χρήματα αυτά όχι μόνο θα ενισχύσουν τις επιχειρήσεις του κλάδου πληροφορικής και νέων τεχνολογιών. Αλλά, και ανεξάρτητα από το αν αφορούν μικρές, μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις, θα μείνουν εδώ για περαιτέρω ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας για περαιτέρω δημιουργία θέσεων εργασίας, για να οδηγήσουν την ελλάδα πιο ψηλά.”

Ο ψηφιακός μετασχηματισμός της οικονομίας εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης που προωθείται μεθοδικά από το πολιτικό κατεστημένο της χώρας μας διαχρονικά. Με πρόσχημα την δική μας διευκόλυνση μέσω των διαφόρων ψηφιακών εφαρμογών και το πρόσχημα του ελέγχου των κακοπληρωτών προωθείται το  ηλεκτρονικό φακέλωμα των Ελλήνων πολιτών. 

Η παρακολούθηση του πολίτη με τα ηλεκτρονικά ίχνη συναλλαγής και η συγκέντρωση όλων των προσωπικών δεδομένων σε μια ενιαία βάση, δίνει την δυνατότητα στην εκάστοτε εξουσία να γνωρίζει άμεσα τα πάντα για τον καθένα μας και τις επιχειρήσεις μας, ακόμα και ευαίσθητες πληροφορίες όπως στα θέματα υγείας, τις συνήθειες μας κλπ. Άρα μπορεί να ασκεί και απόλυτο έλεγχο στον πολίτη. 

Ακόμα όμως και ιδιώτες (ιδιωτικές εταιρείες) θα έχουν πρόσβαση στις πληροφορίες αυτές και πιθανότατα και ξένες υπηρεσίες με ότι αυτό συνεπάγεται. Όλα αυτά καταργούν το απόρρητο και την ιδιωτικότητα της δημόσιας και προσωπικής ζωής. Επίσης, υπάρχει ο κίνδυνος διαρροής δεδομένων και κυβερνοεπιθέσεων στα προσωπικά ψηφιακά μας δεδομένα.

Το κράτος διαθέτει ήδη τις απαραίτητες υπηρεσίες για την ομαλή λειτουργία του, την προστασία και εξυπηρέτηση των πολιτών του, που είναι έξαλλου και ο σκοπός της ύπαρξης του. Η ενεργοποίηση των υπηρεσιών αυτών είναι καθαρά θέμα πολιτικής βούλησης. Όλοι γνωρίζουμε ότι όταν το καθεστώς αποφασίσει να επιβάλλει κάτι, οι υπηρεσίες του “δουλεύουν ρολόι”. Αυτό το καθεστώς όμως συνεχίζει να αντιμετωπίζει εχθρικά και ληστρικά την πλειονότητα των πολιτών του προς όφελος μιας συγκεκριμένης μειοψηφίας. Ο ψηφιακός έλεγχος λοιπόν αποσκοπεί στον απόλυτο έλεγχο, εκμετάλλευση και καταπίεση του  “εχθρού”, δηλαδή όλων εμάς.

Το αναφαίρετο δίκαιο του ατόμου, η ελεύθερη βούληση του, είναι αυτό που το καθεστώς φοβάται και γι’ αυτό συνεχώς προσπαθεί να την περιορίσει με “χιλιάδες” τρόπους και μεθοδεύσεις. Με το επερχόμενο ηλεκτρονικό φακέλωμα ο έλεγχος του κάθε πολίτη θα γίνει ασφυκτικός και η ελεύθερη βούληση του θα περιοριστεί ακόμη περισσότερο.

Φιλιππάκης Χαράλαμπος

ΜΗΠΩΣ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *