Υπεραμύνθηκε της πολιτικής που εφαρμόζεται ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη ομιλία του στη Βουλή, όπου διεξαγόταν η συζήτηση του προϋπολογισμού του 2024.


Όπως ανέφερε, τον μήνα Δεκέμβριο εκταμιεύονται 717 εκατομμύρια στους πιο ευάλωτους συμπολίτες μας, 352 εκατομμύρια σε 2,3 εκατομμύρια συμπολίτες μας δικαιούχους κοινωνικών επιδομάτων, αλλά 107 εκατομμύρια κατευθύνονται σε 740.000 συνταξιούχους. Επιπλέον, 1,2 εκατομμύρια φορολογούμενοι θα εισπράξουν προκαταβολές του επιδόματος θέρμανσης. Διπλό «Market Pass» προβλέπεται για τους κατοίκους της Θεσσαλίας και του Έβρου, ενώ 140.000 νέοι θα λάβουν τα 150 ευρώ του «Youth Pass» μέσα στην επόμενη εβδομάδα, κ.λπ.

Είναι δύσκολο για τον μέσο πολίτη να αντιληφθεί γιατί υπάρχουν τυμπανοκρουσίες και πανηγυρισμοί εκ μέρους της κυβέρνησης όσον αφορά τις διάφορες επιτυχίες που διαφημίζονται. Όταν η κοινωνική πολιτική αποδίδει συνεχώς επιδόματα, κάτι δεν έχει πάει καλά στη διαδικασία της διοίκησης, και γι’ αυτό οι πολίτες έχουν ανάγκη αυτού του είδους τη στήριξη. Σε μια οικονομία που τρέχει προς σωστές κατευθύνσεις, με ταχύτητες και με τα μέσα που πρέπει, δεν υπάρχουν επιδόματα ούτε πολίτες που τα χρειάζονται. Με παυσίπονα δεν θεραπεύονται οι πληγές. Εδώ πρόκειται περί κοροϊδίας, διότι οι πολίτες προσδοκούν και αγωνίζονται για αυτά που διατυμπανίζει η κυβέρνηση περί ανάπτυξης και ανάταξης της οικονομίας, προκειμένου να είναι αυτάρκεις και ασφαλείς από κρίσεις και συγκυρίες. Και όμως, καθημερινά οι πολίτες είναι αναγκασμένοι να κυνηγάνε το κάθε PASS που βγαίνει κάθε τόσο από τη διοίκηση, ως ζητιάνοι. Αυτό προκύπτει και από τις διαιρέσεις των ποσών προς τους δικαιούχους. Πρόκειται για πενιχρά ποσά (150-200 ευρώ) που θα αποδοθούν προς κάθε δικαιούχο.

Κατ’ επέκταση, εδώ πρόκειται για εξαγορά συνειδήσεων, και μάλιστα με χρήματα που πληρώνει ο πολίτης. Είναι μοναδική η ευρεσιτεχνία και η ευχέρεια των πολιτικών συστημάτων να εξαγοράζουν τη συνείδηση των πολιτών, με χρήματα των πολιτών, και να τους τα επιστρέφουν ως διαχειριστές, με δόσεις και πάντα κατά προσέγγιση. Ποτέ και κανένα κόμμα δεν έφερε δικά του χρήματα να διαχειριστεί και να δώσει στους πολίτες επιδόματα από αυτά.

Είναι ώρα να πάψει η διαφήμιση των ψευδών επιτευγμάτων της κυβέρνησης, διότι οι πολίτες δεν βλέπουν τη ζωή τους να βελτιώνεται. Κάθε πολίτης καταλαβαίνει ότι πρώτα συμβαίνει μια κλοπή από τους μηχανισμούς διοίκησης προς αυτόν και μετά μια μικρή αναδιανομή κλοπιμαίων. Μόνο που δεν παίρνουν όλοι τα ίδια ποσά. Ζούμε απομιμήσεις των εποχών του Ανδρέα Παπανδρέου, με το γνωστό “Τσοβόλα δώστα όλα”. Ούτε τότε, ούτε τώρα θα τα πάρει αυτός που τα δικαιούται, δηλαδή ο πολίτης. Θα του πετάξουν κάθε τόσο ένα ξεροκόμματο, ώστε να νιώθει και υποχρεωμένος στους “σωτήρες” του.

Για να αποκτήσει η οικονομία τα μεγέθη που απαιτούνται προκειμένου να βγει η χώρα από την ανέχεια, χρειάζεται εντελώς διαφορετική οικονομική πολιτική. Χρειάζεται διαφάνεια, δικαιοσύνη, γνώση και κίνητρα προς τους Έλληνες πολίτες, ώστε να ξαναγίνουν κύριοι του εαυτού τους και δημιουργικοί άνθρωποι. Οι Έλληνες πολίτες δεν πρέπει να δέχονται στον τράχηλο τους κανέναν ξένο ή δήθεν ντόπιο που να τους υποτάσσει, είτε με απειλές, είτε με όπλα, είτε με ζωγραφιστά χαρτάκια. Διαφορετικά πάντα θα ψάχνουμε την ανάπτυξη ανάμεσα μας, και κάποιοι θα γιγαντώνονται και θα μας κάνουν λεζάντα με τα δικά μας χρήματα.

DImLoup

ΜΗΠΩΣ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *