Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γ. Οικονόμου δημοσίευσε στην ΄΄καθημερινή της Κυριακής΄΄ ένα εκτενές άρθρο σε ότι αφορά την αστυνομία και την ελλιπή εκτέλεση της λειτουργίας που έχει αναλάβει στην Πολιτεία.


Ανέφερε κάποιες από τις παραμέτρους που εμποδίζουν το αστυνομικό σώμα να εκτελέσει τα καθήκοντά του επαρκώς. Μία από τις παραμέτρους αυτές είναι τα μνημόνια που αυτά έφεραν περικοπές στις παροχές υπηρεσιών από το κράτος και όχι μόνο. Ξεχνώντας όμως ότι οι κυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας μετείχαν ενθουσιωδώς στις μνημονιακές πολιτικές κατευθύνσεις πού εφαρμόστηκαν τα προηγούμενα χρόνια με τα γνωστά επακόλουθα.

Αίσθηση πρέπει να προκαλέσει η ιδιαίτερη αναφορά που έκανε στην τροχαία και στην αδυναμία πού έχει να εκτελέσει το έργο της. Αναφέρθηκε ότι το αίτιο του προβλήματος είναι ο αυξημένος όγκος οχημάτων και το ακατάλληλο οδικό δίκτυο το οποίο δεν έχει προσαρμοστεί επαρκώς στις σύγχρονες αναγκαιότητες της πολιτείας. Θα μείνει ιστορικό μνημείο η χαρακτηριστική φράση που έγραψε ο υπουργός. ΄΄Η Αστυνομία δεν κατασκευάζει δρόμους, δεν διαπλατύνει δρόμους δεν εκτελεί μεταφορικό έργο΄΄. Και θα αναρωτηθεί ένας εχέφρων πολίτης, το υπουργείο Υποδομών δεν υπάγεται στις δικαιοδοσίες της Κυβέρνησης  στο προσωπικό της οποίας μετέχει και ο εν λόγω υπουργός Προστασίας του Πολίτη;

Αυτό που πρέπει να κρατήσουμε από το συγκεκριμένο άρθρο το οποίο αποτελεί δήλωση υπουργού, είναι η παραδοχή ανικανότητας από τη διοίκηση που ασκεί αυτή η κυβέρνηση. Όμως επειδή τίποτα δεν είναι τυχαίο θα αναφέρουμε ότι μερικές μέρες μετά τη δημοσίευση  του άρθρου του υπουργού, τοποθετήθηκαν κάμερες για την παρακολούθηση και διαχείριση του κυκλοφοριακού προβλήματος στο κέντρο της Αθήνας. Έτσι διαμορφώνεται το εξής ερώτημα. Μήπως τελικά με την στοχευμένη έλλειψη ικανότητας και στελέχωσης της αστυνομίας να εκτελέσει το πολιτειακό έργο που της έχει ανατεθεί, εμφανίζονται στον ορίζοντα λύσεις οι οποίες δεν ενδείκνυται για μία ελεύθερη χώρα η οποία αναγνωρίζει τα δικαιώματα της ιδιωτικότητας του πολίτη; Και το επόμενο βήμα ποιο είναι; Να μας περιφρουρούν αστυνομικά ρομπότ  και μηχανές που θα κατευθύνονται από κάποιο laptop απομακρυσμένα;

Εν τέλει ο υπουργός προσπάθησε να κρύψει και να σμιλεύσει τις ευθύνες που και ο ίδιος έχει μετέχοντας σε μία κυβέρνηση η οποία εμφανίζεται από ένα κόμμα το οποίο έχει κυβερνήσει για αρκετά χρόνια από τη μεταπολίτευση. Άρα μεγάλο μερίδιο ευθύνης έχει το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας για τον τρόπο που έχουν οργανωθεί οι πόλεις. Έχει ευθύνη για την έλλειψη υποδομών. Έχει ευθύνη για την οικονομική πενία στις δημόσιες υπηρεσίες οι οποίες δεν μπορούν να εκτελέσουν επαρκώς τις πολιτειακές λειτουργίες.

Εκ των πραγμάτων αποδεικνύεται ότι ο υπουργός μπέρδεψε την θέση του, διότι πράττει αντιπολίτευση στην ίδια την κυβέρνηση στην οποία μετέχει. Κατέχει υπουργικό θώκο και μπορεί να εργαστεί για την δικαιότερη λύση των προβλημάτων που έχουν οι πολίτες και για την κάλυψη των αναγκών τους. Προτιμά όμως να εφαρμόζει περίεργες τεχνολογικές λύσεις, οι οποίες μάλιστα κατά ένα τρόπο αφαιρούν από τον κάθε πολίτη συνταγματικά  αναγνωρισμένα δικαιώματα, όπως είναι η ιδιωτικότητα και έως ένα βαθμό η ελεύθερη μετακίνηση, και τον τοποθετεί στο κάδρο ενός υπό υποψία επιτιρουμένου κακοποιου.

Dimloup

ΜΗΠΩΣ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *