Η αποτρεπτική ικανότητα των ενόπλων δυνάμεων υπάρχει. Ικανή διοίκηση όμως όχι.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας και ο αρχηγός του ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος, παραβρέθηκαν στην τακτική άσκηση μετά στρατευμάτων <ΑΙΣΙΟΣ ΟΙΩΝΟΣ-23> των Ενόπλων Δυνάμεων,που πραγματοποιήθηκε στο Πεδίο βολής <Ψηλός Στάλος> 8 km από τον ποταμό Έβρο.


Μετά το πέρας της άσκησης ακολούθησαν χαιρετισμοί από τους παραπάνω αναφερόμενους. Ας σταθούμε όμως λίγο σε ένα σημείο από τα λεγόμενα του κυρίου Δένδια…

«Οι Ένοπλες Δυνάμεις δείχνουν προς όλες τις κατευθύνσεις ότι η χώρα μας έχει την αποτρεπτική ικανότητα να διαφυλάξει την εδαφική της ακεραιότητα»

Πράγματι, οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας μας έχουν την απόλυτη και αδιαμφισβήτητη  ικανότητα, να αποτρέψουν οποιαδήποτε παρέμβαση εμφανιστεί στον Ελλαδικό χώρο. Αυτό όμως οφείλεται μόνο στο σθένος που διακατέχει τους Έλληνες!  Αναρωτιόμαστε…Η πολιτεία έχει την ίδια αποτρεπτική ικανότητα να διαφυλάξει όχι μόνο τη χώρα, αλλά και να διασφαλίσει αυτούς που υπηρετούν το μέγιστο καθήκον πού είναι η ασφάλεια της χώρας μας?

Το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουμε δει αποθήκες πυρομαχικών να φλέγονται,  στρατιωτικές βάσεις να εκκενώνονται, νησιά του Αιγαίου να αφοπλίζονται, μέλη των Ενόπλων Δυνάμεών μας, με εντολή του αρχηγού ΓΕΕΘΑ  Κωνσταντίνου Φλώρου, να σκοτώνονται σε αποστολές εντός και εκτός χώρας, πολεμικό υλικό να αφαιρείται από τον ελλαδικό χώρο και να δίνεται στην Ουκρανία.

Για να έχεις Ειρήνη πρέπει να είσαι πάντα έτοιμος για πόλεμο. Η πολιτεία θα πρέπει να καταστήσει τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα σώματα ασφαλείας, παράγοντες ασφάλειας ευημερίας και προόδου για το Ελληνικό Έθνος. Αυτά δεν μπορούν να υπάρχουν, όταν η ίδια η πολιτεία παίρνει το μέρος της οποιαδήποτε πλευράς σε έναν πόλεμο δύο άλλων χωρών, χωρίς μάλιστα να υπάρχει η συγκατάθεση του Ελληνικού λαού.Υπάρχει λοιπόν η αποτρεπτική ικανότητα της πολιτείας σε οποιαδήποτε απειλή? 

Αναστασία Ντουστάκη

ΜΗΠΩΣ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *