Νέος πρόεδρος της ένωσης ελληνικών τραπεζών ψηφίστηκε από το Δ.Σ. της ένωσης, ο πρόεδρος της εθνικής τράπεζας της Ελλάδος, ο Γκίκας Χαρδούβελης. Ο κύριος Χαρδούβελης μεταξύ άλλων δήλωσε κατά λέξη <<Ο τραπεζικός τομέας σήμερα πρέπει να διαχειριστεί όχι μόνο τις εξαιρετικά υψηλές εποπτικές απαιτήσεις, αλλά και το σύνολο της μετεξέλιξης της οικονομικής δραστηριότητας, την πράσινη μετάβαση και την ψηφιακή επανάσταση>>.


Σαφώς η λέξη <<διαχειριστεί>> πρέπει να μας απασχολήσει, διότι γεννά και ένα σαφές ερώτημα. Η κυβέρνηση και η ψηφισμένη διοίκηση της πολιτείας τι ρόλο παίζει; Διότι απ’ ότι αφήνεται να εννοηθεί κατά τα λεγόμενα του κύριου Χαρδούβελη, μάλλον έχουμε έναν σκιώδη κυβερνητικό μηχανισμό που όμως δεν φέρει την απευθείας έγκριση και βούληση των πολιτών αλλά των εταίρων των τραπεζών. Οι οποίες μάλιστα από καιρό έχουν εκπέσει του πολιτειακού ρόλου τους ως ιδρύματα και εργαλεία οικονομικής λειτουργίας της πολιτείας.

Ο κύριος Χαρδούβελης μας είναι γνωστός από παλιότερα. Προέρχεται και από την θέση του υπουργού οικονομικών το 2014, επί κυβέρνησης Ν.Δ. και Αντώνη Σαμαρά αντικαθιστώντας τον Γιάννη Στουρνάρα ,τότε υπουργό Οικονομικών και τωρινό κεντρικό τραπεζίτη της χώρας.  Είναι αυτός που εφάρμοσε μνημονιακά μέτρα επαίσχυντων δανειακών συμβάσεων που ήρθαν επί συγκυβέρνησης Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ. Και τα οποία μάλιστα, οι πολίτες τα πλήρωσαν ακριβά. Για την ιστορία, οι πολίτες μετέπειτα αρνήθηκαν μέσω δημοψηφίσματος μια νέα δανειακή σύμβαση που ήρθε το 2015. Η απόφαση του δημοψηφίσματος αλλοιώθηκε επι ΣΥΡΙΖΑ, και επιβλήθηκε δια της υπογραφής του κύριου Ευκλείδη Τσακαλώτου, Υπουργού Οικονομικών επί ΣΥΡΙΖΑ, ένα νέο μνημόνιο.

Βλέπουμε λοιπόν σαφώς τους μηχανισμούς ανέλιξης και επιβράβευσης προσώπων αλλά και τον τρόπο που αυτοί εκτελούν τα καθήκοντα τους στις διοικητικές θέσεις που καταλαμβάνουν στην πολιτεία μας. Βέβαια πάντα μεριμνούν επιμελώς και για την επαναφορά τους στα διοικητικά όργανα. 

DimLoup

ΜΗΠΩΣ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *