Κατέληξε τελικά ο 31χρονος αστυνομικός που νοσηλευόταν στην μονάδα εντατικής θεραπείας στο γενικό κρατικό νοσοκομείο Νίκαιας. 


Να θυμίσουμε ότι ο άτυχος αστυνομικός είχε τραυματιστεί από ναυτική φωτοβολίδα σε ευθεία βολή από 18χρονο οπαδό ομάδας, στην περιοχή του Ρέντη στις 7 Δεκεμβρίου, με αποτέλεσμα τον ακρωτηριασμό του αριστερού κάτω άκρου όπως ενημέρωσαν οι θεράποντες ιατροί. 

Τα φαινόμενα της οπαδικής βίας, έχουν πάρει απρόβλεπτες διαστάσεις στην χώρα μας το τελευταίο διάστημα και είναι θλιβερό που κανένας αρμόδιος παράγοντας ούτε η πολιτεία δεν ενδιαφέρονται να το σταματήσουν. Το πρόβλημα είναι παλιό, δεν είναι νέο. Κάθε φορά που υπάρχει έξαρση ακούμε εξαγγελίες για αυστηρά μέτρα και νέους νόμους χωρίς κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα.

Θύματα είναι πάντα οι νέοι (φίλαθλοι και αστυνομικοί) που έχουν δύναμη και ορμή, χωρίς να τους δίνεται η δυνατότητα από την πολιτεία να τις διοχετεύσουν για την σωματική και πνευματική τους ανέλιξη. Μήπως κάποιοι διαβάλλουν και εκμεταλλεύονται τους νέους μας; Ερώτημα!

Η έννοια και o σκοπός του αθλητισμού εδράζεται στο Ολυμπιακό πνεύμα που εισήγαγαν πρώτοι οι Έλληνες με τους Ολυμπιακούς αγώνες στην αρχαιότητα. Ας ερευνήσουν οι Έλληνες τις αξίες και τα πρότυπα που εισήγαγαν οι Ολυμπιακοί αγώνες στον ελλαδικό χώρο. Όπως τον συναγωνισμό και όχι τον ανταγωνισμό, την ευγενή άμιλλα και όχι την επιθετικότητα.

Όπως ίσως είναι γνωστό, με την έναρξη των Ολυμπιακών αγώνων σταματούσε κάθε πολεμική σύρραξη μεταξύ των πόλεων καθ’ όλη τη διάρκεια των αγώνων. Πολύ συχνά συνέβαινε μετά την λήξη τους, να μην ξεκινούν πάλι οι διακοπτόμενοι πολέμοι, διότι κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών αγώνων έρχονταν κοντά οι αντίπαλοι και συνθηκολογούσαν.

Το συναγωνιστικό πνεύμα των Ολυμπιακών αγώνων ενώνει ψυχικά τους αντιπάλους των διαφόρων αγωνισμάτων, ανεξάρτητα ποιος είναι ο νικητής που είναι πάντα ο καλύτερος. Νικητές είναι και οι δύο ομάδες αφού συμμετείχαν στο αγώνισμα. Αυτό το συναίσθημα μπορεί να το θυμούνται όσοι έπαιζαν ποδόσφαιρο μικροί στις αλάνες. Μετά το τέλος του αγώνα ήμασταν όλοι χαρούμενοι φίλοι, χαμένοι και κερδισμένοι.

Στόχος της πολιτείας προκειμένου να σταματήσει η βία, θα πρέπει να είναι η εισαγωγή και εκπαίδευση των νέων στο Ολυμπιακό πνεύμα που έχει δοθεί στους Έλληνες από τους Θεούς, για να χαλιναγωγήσουν τα πάθη τους και να ανελιχθούν πνευματικά. Συγχρόνως για να επιτευχθεί ο στόχος, η πολιτεία θα πρέπει να επενδύσει σε αθλητικές εγκαταστάσεις σε κάθε πόλη της Ελλάδος, προκειμένου οι νέοι να έχουν εύκολη πρόσβαση σε κάθε αγώνισμα που επιθυμούν .

Faldan G.

ΜΗΠΩΣ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *