Η Σουηδική Κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο ανάκλησης των αδειών παραμονής και κάθε σχετικού εγγράφου για μετανάστες που δεν συμμορφώνονται με τη νομοθεσία της χώρας που τους φιλοξενεί. Αυτό το μέτρο αποτελεί απόπειρα ενίσχυσης του ελέγχου στη μεταναστευτική πολιτική, με τον στόχονα διασφαλιστεί η συμμόρφωση των μεταναστών προς τους νόμους της χώρας.


Σε αντίθεση, στην Ελλάδα, η μη νόμιμη είσοδος πολλών μεταναστών συχνά οδηγεί σε παραβιάσεις των εγχώριων νόμων από το πρώτο τους βήμα στο ελληνικό έδαφος. Η κατάσταση αντιμετωπίζεται ως πρόκληση για την ασφάλεια και την τάξη, καθώς η μεγάλη πλειονότητα αυτών των ατόμων συχνά εμπλέκεται σε παράνομες δραστηριότητες σε βάρος των πολιτών.

Οταν μια χώρα δεν είναι σε θέση να ταυτοποιήσει όλους αυτούς τους ανθρωπους που εισέρχονται παράνομα και παράτυπα, εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για την ίδια την χώρα και τους πολίτες της. Έτσι χάνεται η εθνική και κοινωνική συνοχή, δημιουργείται μια ριζική αλλαγή στην δομή και σύνθεση της χώρας και ουσιαστικά χάνεται η εθνική συνείδηση με ότι αυτό συνεπάγεται.

Η φιλοξενία ανήκει στην παράδοση μας. Επομένως μία ενδιαφέρουσα πρόταση για μία σωστή πολιτική μετανάστευσης θα ήταν, να γίνεται πρόσκληση στα προξενεία άλλων χωρών. Έτσι θα μπορούν αφενός, να ενημερώνονται και να ελέγχονται τα άτομα που εισέρχονται, ως προς το ήθος, το χαρακτήρα και το σεβασμό προς την ιστορία και τον πολιτισμό του τόπου μας. Αφετέρου να μπορεί να ελεγχθεί ο αριθμός των μεταναστών. Κατοχυρώνοντας έτσι από τους μετανάστες την αποδοχή του τρόπου ζωής των ντόπιων και τα δρώμενα της πολιτείας, δείχνοντας απόλυτο σεβασμό προς αυτά, χωρίς να θέλουν να αλλάξουν κάτι στην χώρα που εισήλθαν ως φιλοξενούμενοι. Εδώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι είναι ανεπίτρεπτο για μία χώρα δικαίου, να δίνει σε οποιοσδήποτε μετανάστη περισσότερα δικαιώματα από τον Έλληνα πολίτη. 

Αυτή η προσέγγιση επιδιώκει να διασφαλίσει ότι οι μετανάστες θα σέβονται τους νόμους και τα ήθη της χώρας που τους υποδέχεται, ώστε να καταφέρουν να ενταχθούν διασφαλίζοντας μία αρμονική συνύπαρξη.

Κοκοσάλη Άννα Μαρία

ΜΗΠΩΣ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *