Όλοι μας ως άνθρωποι, έχουμε ένα απαραβίαστο χρέος προς τον εαυτό μας, να τον σεβόμαστε να τον αγαπάμε και να του προσφέρουμε μόνο τα καλύτερα. Έχετε παρατηρήσει ποτέ τον εαυτός σας σκέφτεται για ένα θέμα συλλογικά και στη συνέχεια αυτό να γίνεται πραγματικότητα; Είμαι σίγουρος ότι όπως και εγώ, έτσι και πολλοί άλλοι έχουν παρατηρήσει αυτά τα σημάδια στην καθημερινότητά τους.

Τώρα που έχουμε τη δυνατότητα να δημιουργήσουμε έναν κόσμο που είναι δίκαιος για όλους, που προσφέρει τα προνόμια που είναι στη φυσιολογία του ανθρώπου να έχει σε αφθονία και όχι να παλεύει καθημερινά για αυτά, χάνοντας την ουσία της ζωής του. Άρα, τι λέτε; Θα συνεχίσουμε να βλέπουμε μόνο το τι θέλουμε προσωπικά ή τι μπορούμε να πετύχουμε σκεπτόμενοι συλλογικά;

Και ας μην ξεχνάμε την παιδεία, την εκπαίδευση. Μέσα από τη συλλογικότητα, μπορούμε να μοιραστούμε γνώσεις, να μάθουμε ο ένας από τον άλλο, να εμπλουτίσουμε την κατανόησή μας για τον κόσμο και να αναπτύξουμε τις δεξιότητες που χρειαζόμαστε, για να ζήσουμε πλήρεις ευτυχισμένες ζωές.

Ας αφήσουμε πίσω το εγώ μας. Ας ενώσουμε τις δυνάμεις μας, τις καρδιές μας, τις ψυχές μας, για να χαρούμε όλοι την ενέργεια της συλλογικότητας, της αλληλεγγύης, της αγάπης. Ας δημιουργήσουμε μαζί έναν κόσμο που αξίζει σε όλους μας.

Χαράλαμπος Κοκκινίδης

ΜΗΠΩΣ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *