Σε έναν νόμο ο οποίος ελλοχεύει μεγάλους και σοβαρούς κινδύνους φαίνεται να προβαίνει η ΕΕ καθώς προτείνει να δημευθούν οι περιουσίες των Ρώσων πολιτών οι οποίοι είτε έχουν επενδύσει σε αυτήν είτε έχουν καταθέσει χρήματα σε ευρωπαϊκές τράπεζες. Η πρόταση κατατέθηκε στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο για τις 7 Απριλίου και επιχειρεί να δεσμεύσει όλα τα κράτη μέλη που την απαρτίζουν, να την περασουν απο τα κοινοβούλια τους αδιαφορόντας για κάθε τίμημα που θα τους επιφέρει .

Η ΕΕ ένωση ονοματίζει ως τρομοκράτες τους Ρώσους επενδυτές και τα χρήματα τους ως προϊόν παράνομης δραστηριότητας, ενδεχομένως λόγω των τελευταίων εξελίξεων με το Ρωσο-Ουκρανικό ζήτημα. Η ΕΕ όφειλε να είχε κάνει έλεγχο του πόθεν έσχες κατά την είσοδο των χρημάτων στα ευρωπαϊκά ταμεία και όχι τώρα δηλώνοντας κατόπιν εορτής εικασίες για τρομοκρατικές οργανώσεις.

Σε αυτό το σημείο δίκαιο θα ήταν εάν λέγαμε πως η Ευρωπαϊκή ένωση τόσο καιρό δρούσε και σαν ταμείο εγκληματικών οργανώσεων εφόσον δεν έκανε ελέγχους και έπραττε προς όφελος της, δεχόμενη τα όποια χρήματα της προσφέρανε. Οι δημεύσεις των περιουσιών δεν θα γίνονται με τις απαραίτητες δικαστικές αποφάσεις και συν την άλλης θα κατατίθενται προς συμφέρον της αντιπαλης χώρας, για τους Ρώσους, της Ουκρανίας. Μέλημα της ΕΕ είναι να κρατάει ασφαλή τα κράτη μέλη της και τους πολίτες της. Σε αυτήν την περίπτωση συμβαίνει το αντίθετο. Βάζει τα μέλη της να επιβάλουν οικονομικές κυρώσεις στην Ρωσία προς όφελος της αντίπαλης πλευράς.

Αυτή η τακτική θα έχει ως αποτέλεσμα αφενός άλλη μία όξυνση των πνευμάτων του πολέμου αυτού και επιπροσθέτως θα μπουν στο στόχαστρο της Ρωσίας όσοι ακολουθήσουν την εντολή αυτή. Όσα χρήματα δημευθούν, θα συγκεντρωθούν σε ένα ταμείο που θα προσφερθεί από την ΕΕ ως βοήθεια στην Ουκρανία ώστε να ανοικοδομηθεί η χώρα της, να δώσει αποζημιώσεις στις οικογένειες των θανόντων και σε ό,τι άλλο εκείνη θεωρεί απαραίτητο.

Υπάρχει ως υποβόσκουσα κατάσταση μια απόπειρα μετάλλαξης της Ε.Ε. σε ένα μηχανισμό επιβολής της βούλησης της διοίκησης της πάνω στα κράτη μέλη, ξεχνώντας σαφώς ότι δομήθηκε ως ένας καθαρά οικονομικός σχηματισμος. Αυτό οδηγεί σε καθεστωτικές πρακτικές και αποφάσεις. Η δημιουργία της ΕυρωπαΪκής ένωσης ξεκίνησε με φόντο τα οικονομικά συμφέροντα των κρατών μελών της, πράγμα που τείνει να αλλαξει με τις τελευταίες αποφάσεις. Η κυβέρνηση της ΕΕ οφείλει να επαναπροσδιορίσει τους λόγους ύπαρξης αυτής της κοινοπραξίας και εκτός αυτού στο Ρωσο-Ουκρανικό θέμα να παραστεί ως δείγμα μεσότητας απέναντι στα γεγονότα. Πρέπει να λειτουργεί και να βλέπει τα πράγματα που συμβαίνουν με δίκαιο και όχι να μεροληπτεί διαταράσσοντας κι άλλο τις σχέσεις. Αυτό δημιουργεί προηγούμενο ως γεγονός και έλλειψη εμπιστοσύνης προς μελλοντικούς επενδυτές, ως προς το σύστημα της. Διότι αν αυτή κινείται κατά το δοκούν, παύει να είναι ασφαλές αποθετήριο αξιών και περιουσίας για τον οποιοδηποτε.

Οκο

ΜΗΠΩΣ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *