Στην ενημέρωση του τύπου, σχετικά με την τρομοκρατική επίθεση εναντίον της Ρωσίας, ο εκπρόσωπος θεμάτων Εξωτερικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής επιτροπής Πίτερ Στάνο, δήλωσε ότι: «Δεν υπάρχει καμία ένδειξη, καμία απόδειξη ότι η Ουκρανία συνδέθηκε με αυτήν την επίθεση και απευθύνουμε έκκληση στις ρωσικές αρχές να μην χρησιμοποιήσουν την τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα ως πρόσχημα, ως κίνητρο για να αυξήσουν την παράνομη επίθεση κατά της Ουκρανίας.


Εντύπωση προκαλεί και η επίμονη κατηγορία του Ρώσου προέδρου έναντι της Ουκρανικής κυβέρνησης, ενώ την ευθύνη για την επίθεση στην Crocus City Hall ανέλαβε η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος. Χωρίς κανένα στοιχείο που να αποδεικνύει τον εξής ισχυρισμό ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν στο διάγγελμά του προς τον ρωσικό λαό δεν έκανε καμία αναφορά στο ISIS. Αντιθέτως ισχυρίζεται ότι υπαίτιος της τρομοκρατικής επίθεσης είναι η Ουκρανική κυβέρνηση. Ωστόσο δεν ανέφερε κανένα στοιχείο για την ταυτότητά των δραστών. Υποστήριξε μόνο ότι οι δράστες ήθελαν να διαφύγουν στην Ουκρανία. 

Ο Ευρωπαίος επίτροπος προτρέχοντας αναφέρει ότι η Ουκρανική κυβέρνηση δεν έχει καμία ανάμειξη στην παρούσα επίθεση, την στιγμή που και η Ρωσική κυβέρνηση δεν έχει δώσει κανένα αποδεικτικό στοιχείο σχετικά με τους ισχυρισμούς και τις κατηγορίες της, που όμως διατυπώνονται σαφώς.

Από την έναρξη του πολέμου η Ευρωπαϊκή Ένωση παρέχει σημαντική στήριξη στην Ουκρανία με κάθε μέσο, με σκοπό την εδαφική ακεραιότητα και την κυριαρχία της Ουκρανίας με βάση το διεθνές δίκαιο. Στην παρούσα περίπτωση όμως, ο Ευρωπαίος επίτροπος σχετικά με τα όσα δήλωσε, μεροληπτεί χωρίς να έχει πλήρη στοιχεία και αποδεικτικά, όπως σαφώς συμβαίνει και απο την Ρωσική πλευρά. 

Ομως, που αποσκοπεί η τυφλή μεροληψία υπέρ του Ουκρανικού καθεστώτος; Γιατί η Ευρώπη δεν παραμένει ουδέτερη έως ότου συλλέξει τα απαιτούμενα στοιχεία;

Σε κάθε περίπτωση, ο ρόλος ενός επιτρόπου, απαιτείται να διακατέχεται από αντικειμενικότητα, ώστε να εξασφαλίζεται ότι οι αποφάσεις λαμβάνονται με βάση αντικειμενικά κριτήρια και χωρίς επιρροές ή προκαταλήψεις. Οι αποφάσεις των επιτροπών της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι σημαντικές για τη λειτουργία και την υλοποίηση των πολιτικών της Ευρώπης. Η επιτροπή είναι υπεύθυνη για την προετοιμασία προτάσεων, την εκτέλεση πολιτικών και την εποπτεία της νομοθεσίας της Ευρωπης. Εξαιρετικά σημαντικό είναι το καθήκον της ορθής και ολοκληρωμένης λήψης των αποφάσεων βάση στοιχείων από τους επιτρόπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αφού αποτελούν τα βασικότερα θεσμικά όργανα της Ευρωζώνης. Κάτι που δεν συνέβει στην παρούσα χρονική στιγμή.

Οι δηλώσεις του επιτρόπου κρίνονται σοβαρές και επικίνδυνες. Η Ευρωπαϊκή επιτροπή εκπροσωπεί όλα τα κράτη μέλη που ανάμεσα της είναι και η Ελλάδα. Επί του παρόντος λοιπόν, όλα τα κράτη μέλη μπαίνουν στο στόχαστρο της Ρωσικής πλευράς. Επομένως, οι επίτροποι που εκφράζουν τέτοιες τοποθετήσεις θα έπρεπε να μπορούν να τις αποδείξουν κιόλας. Οι Ευρωπαίοι πολίτες δεν έχουν ερωτηθεί για το αν συμφωνούν στην στάση της Ευρώπης στο εν λόγω ζήτημα της Ουκρανίας. Αν η Ευρωπαϊκή επιτροπή μας παρασύρει σε επικίνδυνα μονοπάτια, ορθό θα ήταν να μας αποδεικνύει την αναγκαιότητα γι΄αυτό.

Κλειώ

ΜΗΠΩΣ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *