Επίσκεψη Μητσοτάκη στο Κατάρ: Τσιγγάνικη ντουντούκα στα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την πρόσφατη συνάντησή του με τον Εμίρη του Κατάρ, Σεΐχη Tamim bin Hamad Al Thani, στη Ντόχα, μίλησε για τις θετικές προοπτικές της Ελληνικής οικονομίας, μετά και την ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας. Τόνισε ότι η Ελλάδα παρουσιάζει μεγάλες επενδυτικές ευκαιρίες, ιδιαίτερα στην ενέργεια, τον τουρισμό και τον αγροδιατροφικό τομέα. Συμφωνήθηκε, να υπάρξει σύντομα επιχειρηματική αποστολή στην Αθήνα για τη διερεύνηση δυνατοτήτων συνεργασίας.                                                         


Παρατηρούμε για ακόμη μια φορά ότι ο πρωθυπουργός συμπεριφέρεται ως πλασιέ που ξεπουλά τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας σε αλλογενείς εταιρείες. Ξεπουλά τα δικά μας περιουσιακά στοιχεία, μετατρέποντας μας σε υπόδουλους χωρίς καμία ισχύ, διότι εμείς θα συνεχίσουμε να ζούμε στον ίδιο χώρο χωρίς όμως να μας ανήκει. Κάθε αλλογενής εταιρεία που έρχεται εδώ, αγοράζει γη, λειτουργεί ανταγωνιστικά προς τις Ελληνικές επιχειρήσεις και με τις διευκολύνσεις που τους γίνονται προκειμένου να έρθουν εδώ, οδηγούμαστε στον αθέμιτο ανταγωνισμό και στο τέλος στην εξαγορά των Ελληνικών επιχειρήσεων από τις ξένες.                                           

Θα έπρεπε να δοθεί ουσιώδης δυνατότητα σε Έλληνες πολίτες και Ελληνικές επιχειρήσεις να επενδύσουν στα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας και όχι να μας πολεμάει με φοροεπιδρομές και άλλους τρόπους, ώστε να μειονεκτούν οι Έλληνες σε σχέση με τις ξένες εταιρείες που έρχονται να δραστηριοποιηθούν στον χώρο μας. Είναι ανόητο και ύποπτο να παραδίδεις σε αλλογενείς, τομείς της οικονομίας σου ενώ έχεις την δυνατότητα να το κάνεις μόνος σου.

Οι ξένες επενδύσεις θα ήταν απαραίτητες κυρίως αν δεν διαθέταμε τα απαραίτητα κεφάλαια, είτε εάν μας έλειπε το  know-how. Οπότε θα έπρεπε να φροντίσουμε να συνάψουμε συμφωνίες που θα έχουν στόχο να αποκτήσουμε το know-how, έτσι ώστε μελλοντικά να γίνουμε αυτοδύναμοι.

Όσο για τον άλλο παράγοντα, δηλαδή την διαθεσιμότητα των απαραίτητων κεφαλαίων, να τονιστεί ότι η χώρα μας τα τελευταία χρόνια έχει τον μεγαλύτερο προϋπολογισμό στην Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς διαθέτει τεράστια κεφάλαια για την πραγματοποίηση οποιασδήποτε επένδυσης. Το πολιτικό κατεστημένο βέβαια συνεχίζει το αγαπημένο του αφήγημα της “ψωροκώσταινας”.

Ο πρωθυπουργός λοιπόν επιδιώκει την εισαγωγή αλλογενών επενδυτών πουλώντας τις “ευκαιρίες” μας, αντί να γυρίζει τον κόσμο βρίσκοντας τις “ευκαιρίες” των άλλων χωρών , ώστε να επενδύσουν Έλληνες επιχειρηματίες. Οι  Ελληνικές επιχειρήσεις θα έπρεπε να έχουν ευνοϊκότερο περιβάλλον σε σχέση με τις αλλογενείς επιχειρήσεις, διότι ανήκουν στους Έλληνες πολίτες στους οποίους ανήκει και ο χώρος όπου γίνεται η οικονομική δραστηριότητα.

Είναι λογικό και δίκαιο οι Ελληνικές επιχειρήσεις να επενδύουν πρωτίστως στην χώρα μας, και όχι να φεύγουν σε ξένες χώρες μεταφέροντας κεφάλαια Ελλήνων πολιτών σε ξένες οικονομίες. Έτσι δημιουργείται η ανάγκη εισαγωγής αλλογενών επιχειρήσεων στην Ελλάδα ώστε να καλυφθεί το κενό που δημιουργείται από την αποεπένδυση. Είναι φανερό ότι το ελληνόφωνο πολιτικό κατεστημένο της χώρας μας, φέρει την κύρια ευθύνη της φυγής των Ελληνικών επιχειρήσεων εκτός Ελλάδας ή της πτώχευσής-καταστροφής τους.

Παρατηρώντας τα παγκόσμια γεγονότα, γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι όσο περισσότερο εξαρτημένη είναι η οικονομία μιας χώρας από ξένα κεφάλαια, τόσο πιο ευάλωτη καθίσταται η χώρα σε εξωτερικές πιέσεις. Για να ανήκει η χώρα στους Έλληνες θα πρέπει να τους ανήκουν και οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε αυτήν και που οι ίδιοι τις δημιουργούν με τα χέρια και το μυαλό τους. Διότι κατά την κοινή διαμορφωμένη αντίληψη, όποιος κατέχει το χρήμα, κατέχει και την ιδιοκτησία. Είναι ως να αλλάζει χέρια το σύνολο της χώρας και ο πλούτος της.

Όταν τα χρήματα των Ελληνικών επιχειρήσεων μένουν στην χώρα, τότε συνεισφέρουν στην οικονομία της, συμμετέχουν και προωθούν την υγιή ανάπτυξη και εξασφαλίζουν την αυριανή μέρα. Διαφορετικά η χώρα διολισθαίνει σε κατάσταση σύγχρονης αποικιοκρατίας, ελέγχεται από ξένα κέντρα και οι πολίτες της μετατρέπονται σε σύγχρονους δούλους-υπηρέτες των αφεντικών-επενδυτών. 

Φιλιππάκης Χαράλαμπος

ΜΗΠΩΣ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *