Στην εισαγωγική τοποθέτηση του στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου στις 24.1.2024 ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε μεταξύ άλλων και τα εξής:


“Διαφορετικά τι νόημα έχει να αυξάνεται το ΑΕΠ της χώρας, χωρίς αυτό να διαχέεται τελικά σε όλους τους πολίτες, χωρίς να συνοδεύεται από ατομικά δικαιώματα και ελευθερίες, χωρίς να μπορεί κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνας να ζουν ελεύθερα ως Ευρωπαίοι πολίτες στην πατρίδα μας, αντί να μένουν σε κάποια άλλη χώρα μόνο και μόνο επειδή εδώ δεν υπάρχουν βασικά δικαιώματα που αναγνωρίζονται από δεκαετίες σε άλλα κράτη;  Η χώρα μας, θέλω να θυμίσω, «ανήκει πολιτικά, αμυντικά, οικονομικά, πολιτισμικά εις τη Δύση», όπως τόνιζε και ο ιδρυτής της παράταξής μας, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής. Και οι αξίες μας είναι η μήτρα του σύγχρονου δυτικού πολιτισμού. Γι’ αυτό και το όραμά μας είναι η Ελλάδα να ανήκει στα κράτη εκείνα που αποδίδουν την ίδια σημασία όχι μόνο στην οικονομική ή στην αμυντική ισχύ, αλλά και στις ατομικές ελευθερίες, τα δικαιώματα των πολιτών και φυσικά στο κράτος δικαίου.”

Παρατηρούμε λοιπόν ότι το περιβόητο “ανήκομεν εις την Δύσιν”που αυθαίρετα εξήγγειλε και επέβαλε στον ελληνικό λαό ο ιδρυτής της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής συνεχίζει μέχρι σήμερα να αποτελεί τον πυρήνα της πολιτικής της Ν.Δ.. Ο κ. Μητσοτάκης με τα λεγόμενα του επιβεβαίωσε για άλλη μια φορά αυτό που το σύνολο του πολιτικού κατεστημένου της χώρας μας διαχρονικά θεωρεί. Ότι η χώρα μας αποτελεί κτήμα των κομματικών μηχανισμών τους και για τον λόγο αυτόν λειτουργούν ως ιδιοκτήτες και όχι ως προσωρινοί διαχειριστές πού είναι και θα έπρεπε να λειτουργούν.

Άς θυμηθούμε με ποιες διαδικασίες ενταχθήκαμε στο ΝΑΤΟ, στην ΕΟΚ (σημερινή Ε.Ε.), στα μνημόνια, τι έγινε με το δημοψήφισμα, την συμφωνία των Πρεσπών και τόσα άλλα. Η Ελλάς ανήκει αποκλειστικά μόνο στους πολίτες της που είναι οι μόνιμοι και νόμιμοι ιδιοκτήτες και όχι στους εκάστοτε διαχειριστές.

Όλοι μας βιώνουμε όλο και πιο έντονα την μετατροπή μας από ελεύθερους πολίτες, ιδιοκτήτες της χώρας μας και του εθνικού πλούτου σε υπηκόους-υποτελείς του μηχανισμού “ΔΥΣΗ”. Ενός μηχανισμού που μας έχει εντάξει αυτόκλητα η διαχρονική κομματική διοίκηση της χώρας, όπου οι αποφάσεις λαμβάνονται κυρίως από κέντρα μη εκλεγμένα από  τους πολίτες και οι οποίες επιβάλλονται στους υπηκόους-υποτελείς. Αποφάσεις που συνήθως είναι ενάντια στα δίκαια συμφέροντα των πολιτών ή ακόμα και απέναντι στην ανθρώπινη φυσιολογία.

Μοιράζουν στους πολίτες δικαιώματα και ελευθερίες που κάποιοι αποφασίζουν κατά το δοκούν, αντί να αναγνωρίσουν τους πολίτες ως κατόχους του δικαίου στην χώρα τους, όπως θα έπρεπε να συμβαίνει. Καθημερινά βιώνουμε ποικιλοτρόπως τα “δικαιώματα” και τις “ελευθερίες” που μας  παραχωρούν, ιδιαίτερα δε τα “απολαύσαμε” κατά την διάρκεια της πανδημίας.

Με μεγάλο στόμφο συχνά αναφέρονται, όπως έκανε και στην πρόσφατη ομιλία του ο πρωθυπουργός, σε ένα κράτος δικαίου και στις αξίες των προγόνων μας που θεωρούν ότι εφαρμόζονται στην “ΔΥΣΗ”. Αγνοούν εσκεμμένα τις γενοκτονίες και την καταλήστευση των λαών, αλλά και την καταπίεση ακόμη και των υπηκόων-πολιτών, από την πολιτισμένη “ΔΥΣΗ” που συνεχίζεται μέχρι σήμερα.

Είναι γεγονός ότι τα πολιτισμικά ψήγματα που η “ΔΥΣΗ” δανείστηκε από τους προγόνους μας και εφάρμοσε, είχαν ως αποτέλεσμα να εξανθρωπιστούν σε κάποιο βαθμό οι δυτικές κοινωνίες. Όμως η δημοκρατία και η ανθρώπινη πολιτεία όπως την όρισαν και την εφάρμοσαν οι πρόγονοί μας απέχει έτη φωτός από αυτό που υπάρχει σήμερα. Κράτος δικαίου και αξιακό, δεν συμβαδίζουν με δυνάμεις καταστολής εναντίον των πολιτών, ασυλίες και ατιμωρησία των εξουσιαστών, πτώχευση των πολιτών από την κρατική πολιτική , εξαναγκαστική μετανάστευση και τόσα άλλα.   

Αυτή η συμμαχία χωρών “ΔΥΣΗ” έχει διαμορφωθεί μέσα από διεθνείς συνθήκες και σε βάθος χρόνου, οι οποίες ιδιαίτερα για την χώρα μας θα πρέπει να μελετηθούν από τους πολίτες για ευνόητους λόγους. Να ελεγχθούν όλες από τα θεσμικά όργανα της πολιτείας για το πια επακόλουθα έχουν επιφέρει στην χώρα και τους πολίτες, κατά το παρελθόν, το παρόν και ποιό μέλλον προδιαγράφεται. Μόνο όταν ερευνήσουμε ατομικά και συλλογικά, θα αντιληφθούμε το δίκαιο και το πραγματικό μας συμφέρον και δεν θα καταπίνουμε αμάσητα τα κλισέ τύπου “ανήκομεν εις την ΔΥΣΗΝ”, με ότι αυτά συνεπάγονται.

Φιλιππάκης Χαράλαμπος

ΜΗΠΩΣ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *