Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Νίκος Παπαθανάσης και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας Γιώργος Ζαββός, συνυπέγραψαν Συμφωνία Χρηματοδότησης για τη δημιουργία του νέου Ταμείου Χαρτοφυλακίου <<Ταμείο Επιχειρηματικότητας ΙΙΙ>>  (ΤΕΠΙΧ ΙΙΙ).


Όπως ανακοινώθηκε, στόχος του Ταμείου είναι δημιουργία χρηματοδοτικών μέσων για τη στήριξη και ανάπτυξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Το ΤΕΠΙΧ ΙΙΙ, εντάσσεται στο πλαίσιο υλοποίησης του Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα» του ΕΣΠΑ 2021-2027 και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ).

Το ΕΣΠΑ είναι ένα χρηματοδοτικό εργαλείο το οποίο έρχεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και αποτελεί μέρος χρημάτων που πληρώνουν οι πολίτες της ευρωπαϊκής ένωσης μέσω ΦΠΑ. Ο φόρος προστιθέμενης αξίας (ΦΠΑ) είναι ευρωπαϊκός φόρος που επιβλήθηκε στην χώρα μας όπως και στις υπόλοιπες χώρες της Ε.Ε. ως προαπαιτούμενο για την ένταξη της χώρας μας στην Ε.Ε. Εισπράττεται από τους κρατικούς μηχανισμούς και αποδίδεται κατά το μεγαλύτερο μέρος του στα ταμεία της Ε.Ε. σε αντίθεση με την επικρατούσα άποψη ότι μένει στην χώρα. Ουσιαστικά οι πολίτες δεν γνωρίζουμε το συνολικό ποσό που δίνουμε στην Ε.Ε., δεν γνωρίζουμε το ποσό ανά προϊόν και υπηρεσία, δεν γνωρίζουμε την διαδρομή της κατάθεσης.

Με βάση τις τιμές του ΦΠΑ που ισχύουν στην χώρα μας, μπορούμε μετά βεβαιότητας να υπολογίσουμε ότι κάθε 4 εώς 6 χρόνια παραδίδουμε στα ταμεία της Ε.Ε. ένα ολόκληρο ΑΕΠ. Ένα μικρό μόνο μέρος από το ποσό αυτό επιστρέφει στην χώρα μας μέσω ΕΣΠΑ, αναπτυξιακά προγράμματα κ.τ.λ., ενώ η συντριπτική πλειοψηφία των συμπολιτών μας φαντάζεται ότι κάποιες πλουσιότερες χώρες της Ε.Ε. μας χρηματοδοτούν.

Σύμφωνα με την κυβέρνηση, σε ονομαστικούς όρους, το ΑΕΠ προβλέπεται ότι θα φτάσει στα 235,147 δισ. ευρώ το 2024, από 224 δισ. ευρώ το 2023 και 208,03 δισ. ευρώ το 2022. Άρα με βάση το ποσόν αυτό το 2024 θα αποδώσουμε στην Ε.Ε. μόνο για τον ΦΠΑ περίπου 36 δισ. ευρώ. Σε καμία περίπτωση τα χρήματα αυτά δεν επιστρέφουν πίσω στο συνολό τους.

Είναι σημαντικό να αντιληφθούμε ότι με τα δικά μας χρήματα μας χρεώνουν δάνεια, μας προτείνουν προγράμματα διάσωσης, μνημόνια και κατευθύνουν την οικονομική μας πολιτική. Ως πολίτες της χώρας μας οφείλουμε να γνωρίζουμε επακριβώς την διαχείριση του πλούτου μας. Παραταύτα εμείς έχουμε πλήρη άγνοια.

Ως μέτοχοι της κοινοπραξίας Ε.Ε. έχουμε το δικαίωμα να ελέγξουμε όλα τα οικονομικά στοιχεία και να έχουμε ακριβή εικόνα αυτών και δεν το έχουμε πράξει ποτέ. Το αποτέλεσμα είναι οι πολίτες λόγω άγνοιας να είναι εγκλωβισμένοι στο matrix του καθεστώτος. Οποιοσδήποτε πολίτης προσπαθήσει να βρει ακριβή επίσημα στοιχεία για το ΦΠΑ θα ανακαλύψει ότι είναι πρακτικά αδύνατον. Το καθεστώς έχει φροντίσει επιμελώς τα στοιχεία αυτά να μην είναι προσβάσιμα στον “κυρίαρχο” λαό.

Βέβαια αν οι πολίτες αντιληφθούν το πραγματικό χρηματικό ποσό που εισπράττεται μέσω του ΦΠΑ τότε θα αντιληφθούν ότι ουδέποτε η Ε.Ε. χρηματοδότησε κάτι με δικά της χρήματα αλλά με τα δικά μας. Σαφώς και πρέπει να διεκδικηθούν όλα τα χρήματα που έχουν αποδοθεί στην ένωση από την χώρα μας. Αυτό είναι κάτι που δεν επιθυμεί το καθεστώς διότι τότε θα καταρρεύσει όλο το οικονομικό matrix που διαχρονικά έχει στηθεί, με σκοπό τον απόλυτο έλεγχο των πολιτών και την υφαρπαγή του παραγόμενου πλούτου.

Άρα αντιλαμβανόμαστε ότι εφαρμόζεται μια στημένη οικονομική πολιτική  με σκοπό την δυναστεία των πολιτών. Το ίδιο βέβαια συμβαίνει και στις υπόλοιπες χώρες της Ε.Ε. Και “κάποιοι αφανείς” αποφασίζουν με τα δικά τους κριτήρια το επίπεδο της οικονομικής ευμάρειας και κοινωνικής κατεύθυνσης κάθε χώρας.

Φιλιππάκης Χαράλαμπος

ΜΗΠΩΣ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *