Πριν λίγες μέρες Ολοκληρώθηκε η τελετή παράδοσης – παραλαβης στο υπουργείο Υγείας με τον Άδωνι Γεωργιάδη να αναλαμβάνει το χαρτοφυλάκιο για δεύτερη φορά έπειτα από 10 χρόνια.


Κατά την τελετή παράδοσης στο υπουργείο Υγείας, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης μίλησε με θερμά λόγια για τον Άδωνι Γεωργιάδη χαρακτηρίζοντάς τον άξιο πολιτικό. «Μάς συνδέει αγάπη, φιλία και συναδελφικοτητα», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε «η υγεία περνάει σε πολύ καλά χέρια, σε έναν άξιο πολιτικό». Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης έκανε απολογισμό του έργου του, λέγοντας πως στόχος όλων ήταν η βελτίωση των υπηρεσιών υγείας για τον ασθενή.

Υπενθυμίζεται ότι ο κύριος Άδωνις Γεωργιάδης είχε αναλάβει τα ηνία του υπουργείου Υγείας το 2013, με απόφαση του τότε πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά. Κατά την διάρκεια της τότε υπουργίας του, σταμάτησαν την λειτουργία τους πέντε νοσοκομεία του Εθνικού συστήματος υγείας, το Νοσοκομείο Ειδικών Παθήσεων Θεσσαλονίκης, το Νοσοκομείο Παναγία Θεσσαλονίκης, η Πολυκλινική Αθηνών, το Γενικό Νοσοκομείο Πατησίων και το Γενικό Νοσοκομείο Δυτικής Αττικής «Αγία Βαρβάρα».

Απώτερος σκοπός αυτής της ενέργειας ήταν η συγχώνευση των νοσοκομειακών μονάδων, αλλά και η εξοικονόμηση 32 εκατομμυρίων ευρώ. Αξιοσημείωτη βέβαια είναι και η δήλωση του, ότι κατάφερε να κλείσει πέντε μονάδες υγείας χωρίς να επιβαρυνθούν τα υπόλοιπα νοσοκομεία. Ποιος όμως να ξεχάσει και την τοποθέτηση του το 2021, ότι τα νοσοκομεία καλώς έκλεισαν, διότι “δεν χρειάζονταν”. Το 2021 το σύστημα της χώρας βρισκόταν σε δραματική κατάσταση, εξαιτίας της πανδημίας του Covid-19. Ας μην ξεχάσουμε ότι ένας από τους βασικούς λόγους επιβολής της καραντίνας ήταν η αποσυμφόρηση του συστήματος υγείας.

Από τις πλέον αξέχαστες στιγμές και ενδεικτική της πολιτικής που υπηρέτησε στην πρώτη θητεία του στο υπουργείο Υγείας, αποτελεί η δήλωσή του στη Washington Post στις 22/02/2014 για την κρίση στην υγεία κατά τη μνημονιακή εποχή στην Ελλάδα, με πυρήνα την ιστορία ενός καρκινοπαθή που αδυνατούσε να βρει τα χρήματα για να θεραπευτεί και τον κ. Γεωργιάδη να λέει επί λέξει στην αμερικανική εφημερίδα: «Ασθένειες όπως ο καρκίνος δεν θεωρούνται επείγουσες, εκτός αν είσαι σε τελικό στάδιο».

Συνεπώς το μόνο που μπορούμε να αναφέρουμε είναι ότι τώρα που κρίθηκε ο καταλληλότερος από τον κύριο Μητσοτάκη να αναλάβει ξανά το υπουργείο υγείας, οι ασθενείς θα αισθάνονται μάλλον λίγο χειρότερα από πριν.

Αα να μην ξεχάσω! Σε μια χώρα όπου η ανεργία βρισκόταν στα ύψη και τα εισοδήματα στα τάρταρα, ο υπουργός επέβαλε ένα ευρώ ανά συνταγή και πέντε ευρώ για την είσοδο στο νοσοκομείο, το οποίο είχε χαρακτηρίσει «ευτελές» έξοδο για τους πολίτες. Επιβολή εισόδου σε δημόσιο νοσοκομείο χμ…

Σαφέστατα δεν παρέλειψε να τοποθετηθεί σχετικά με την απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ να καταργήσει αυτό το κόστος. Η απάντηση του… “Δεν έπρεπε να καταργηθεί”. Ποιος να ξεχάσει όμως ότι χαιρόταν που έκλεισε τα νοσοκομεία και ανέφερε ότι έκανε οικονομία με το κόψιμο υπηρεσιών υγείας;

Συνεπώς εκεί που ακούγαμε τον πρωθυπουργό της χώρας να υπόσχεται ενίσχυση του συστήματος υγείας και προσλήψεις υγειονομικών, βλέπουμε να ορίζει υπουργό έναν άνθρωπο που ουσιαστικά προώθησε την διάλυση του εθνικού συστήματος υγείας και την ιδιωτικοποίηση της δημόσιας υγείας.

Μήπως ο σκοπός αυτής της απόφασης είναι ένας; Το όφελος των ιδιωτικών υπηρεσιών παροχής υγείας και αποκλεισμός των αδύναμων οικονομικά ατόμων από τις παροχές υγείας.

Κλειώ 

ΜΗΠΩΣ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *