Αχαλίνωτη η όρεξη της ΑΑΔΕ. Νέα πλατφόρμα Καταδοτών.

Μία ακόμη ψηφιακή πλατφόρμα τέθηκε στις 30 Οκτωβρίου στην διάθεση των φορολογουμένων πολιτών. Μια πλατφόρμα η οποία δίνει την δυνατότητα στους πολίτες μέσα από αυτή, να προβαίνουν σε διαδικασίες καταγγελιών ανωνύμως ή επωνύμως κατά των ίδιων των συμπολιτών τους.


Καταγγελίες που αφορούν την διαφθορά, τις φορολογικές παραβάσεις, αλλά και τις τελωνειακές παραβάσεις, όπως αναφέρθηκε από τον διοικητή της ΑΑΔΕ Γιώργο Πιτσιλή και τον υπουργό εθνικής οικονομίας και οικονομικών Κώστα Χατζηδάκη.

Όσον αφορά τον τρόπο λειτουργίας της πλατφόρμας, ανέφεραν πώς οι καταγγελίες θα διοχετεύονται αυτόματα ανάλογα με το είδος τους, έως ότου οι αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες αλλά και η διεύθυνση εσωτερικών υποθέσεων προβούν σε έλεγχο και περαιτέρω διερεύνηση.  

Η κυβέρνηση επομένως «σπρώχνει» τους πολίτες της, σε μια διαδικασία όπου θα «καρφώνουν» πιθανές παρατυπίες άλλων συμπολιτών τους στην ΑΑΔΕ. Μία διαδικασία η οποία εμπεριέχει εργασίες και ενέργειες, όπου η λογική και οι νόμοι ορίζουν πως είναι υποχρεωμένη και οφείλει να εκτελεί η πολιτεία και μόνο, αφού για αυτόν ακριβώς τον λόγο αμείβονται αδρά από εμάς τους πολίτες.

Έχουμε ξανά μια διαδικασία από την κυβέρνηση της χώρας, όπου ως αποτέλεσμα θα έχει για άλλη μια φορά να στρέψει τους πολίτες εναντίων άλλων συμπολιτών τους. Έτσι τους χωρίζει εσκεμμένα σε δύο πλευρές, δεδομένου ότι και στις δύο περιπτώσεις, η ίδια η κυβέρνηση ώθησε στα άκρα τους πολίτες.

Εν ολίγοις βλέπουμε μια αχαλίνωτη όρεξη της μη συνταγματικά κατοχυρωμένης Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, η οποία σε καμία περίπτωση δεν λειτουργεί προς όφελος των πολιτών, δημιουργώντας πολλά ερωτηματικά για τις προθέσεις και τα σχέδια  των μη εκλεγμένων, αλλά απευθείας διορισμένων θεσμικών πλέον προσώπων της.

ΑΡΧΟΣ

ΜΗΠΩΣ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *