Οι επιστημονικές έρευνες έχουν καταδείξει, ότι οι υψηλές συγκεντρώσεις εντομοκτόνων έχουν σοβαρές επιπτώσεις στην ποιότητα του σπέρματος των ανδρών. Αυτά τα πορίσματα αναδεικνύουν σαφώς τη σύνδεση μεταξύ της χρήσης εντομοκτόνων και των προβλημάτων στην ανδρική γονιμότητα.


Η μείωση της ποιότητας του σπέρματος επιφέρει σημαντικούς κινδύνους για την ανθρώπινη αναπαραγωγή . Αφενός, οδηγεί σε χαμηλότερες πιθανότητες επιτυχούς σύλληψης, ενώ αφετέρου, αυξάνει τον κίνδυνο στείρωσης των ανδρών.

Επιπρόσθετα, αυτή η κατάσταση αυξάνει τον κίνδυνο να δημιουργηθούν απόγονοι με γενετικά προβλήματα λόγω της κακής ποιότητας του γονιδίου, ή αυξημένο ποσοστό αυτοανοσίας και άλλα προβλήματα υγείας στα παιδιά.

Σε μια ιδανική πολιτεία, η πρόληψη της υψηλής έκθεσης σε εντομοκτόνα είναι επιβεβλημένη. Δεν πρέπει να επιτρέπεται ο ψεκασμός των τροφίμων και του περιβάλλοντος με οποιοδήποτε τοξικό χημικό, που μπορεί να έχει επιβλαβείς επιπτώσεις στην φυσιολογία του ανθρώπου.

Η λύση βρίσκεται στην προώθηση μιας βιώσιμης γεωργίας, με την καθιέρωση και δημιουργία μηχανισμών υποστήριξης για όλες τις μονάδες γεωργικής και ζωικής παραγωγής, μέσω προηγμένων τεχνολογιών, που θα είναι εναντίον των γενετικά τροποποιημένων σπόρων και υβριδίων, αυξητικών ορμονών. Με την λήψη ταυτόχρονα υποχρεωτικών εφαρμοστικών μέτρων για καλλιέργειες με φυσικούς τοπικούς παραδοσιακούς σπόρους, που δεν έχουν υποστεί επεξεργασία, η λίπανση να γίνεται μόνο με βιολογικά λιπάσματα και εδαφοβελτιωτικά. Το πότισμα των καλλιεργειών να γίνεται μόνο με καθαρό νερό απαλλαγμένο από δηλητήρια τοξίνες όπως φθόριο κτλ.

Οι εκσυγχρονισμένες μεθοδοι καλλιεργειας, πρέπει να περιλαμβάνουν την ενίσχυση του οικοσυστήματος και την προαγωγή της βιοποικιλότητας. Η ανθρωπότητα πρέπει να απελευθερωθεί από τον ρόλο του θύματος των εταιριών, που επιδιώκουν το κέρδος με ανεύθυνες μεθόδους καλλιέργειας. Ο χρόνος και ο χώρος πρέπει να δοθούν για την ανάπτυξη φυσικών εχθρών των παρασιτικών εντόμων, έτσι ώστε η φύση να επιστρέψει σε έναν ισορροπημένο και υγιή κύκλο.

Με αυτές τις προσεγγίσεις, μπορούμε να διασφαλίσουμε ένα μέλλον όπου η υγεία όλων προστατεύεται, η αναπαραγωγική ικανότητα διατηρείται και η φύση αποκαθίσταται σε ισορροπία.


Κοκοσάλη Άννα Μαρία

ΜΗΠΩΣ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *