Στο 7ο ενεργειακό Φόρουμ ΝΑ Ευρώπης (SEEF 2023) που διοργανώθηκε στην Θεσσαλονίκη από το Ελληνο-Αμερικάνικο επιμελητήριο και την Ελληνική εταιρεία ενεργειακής οικονομίας (HAEE), σε συνεργασία με την Αμερικανική πρεσβεία στην Ελλάδα, βρέθηκε ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα κύριος Γ. Τσούνης. Σε ενημέρωση και συζήτηση για την ενεργειακή ασφάλεια, τόνισε πώς η Ελλάδα εξελίσσεται γρήγορα στον βασικό προμηθευτή ενέργειας της νοτιοανατολικής Ευρώπης.


Πιο συγκεκριμένα ο κ. Τσούνης ανέφερε πως η Ελλάδα παρείχε το 35% των ενεργειακών αναγκών της γείτονας Βουλγαρίας, ενώ αυτή την στιγμή παράγει και παρέχει για την Μολδαβία, επαινώντας την χώρα μας για την υπεύθυνη στάση που έχει κρατήσει απέναντι στους συμμάχους της, αλλά και το παράδειγμα δύναμης στις παγκόσμιες υποθέσεις. Επίσης μεταξύ άλλων είπε ότι η ενεργειακή ασφάλεια είναι πολύ σημαντική και πιο χαρακτηριστικά, πώς είναι ζήτημα εθνικής ασφάλειας! Στην συνέχεια ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα επισήμανε ότι ένα αυταρχικό καθεστώς, ένιωσε την ανάγκη να εισβάλει σε μία άλλη κυρίαρχη χώρα της Ευρώπης διαταράσσοντας τους βασισμένους στην τάξη κανόνες που κυβερνούν την Ευρώπη τις τελευταίες οκτώ δεκαετίες προβληματίζοντας μας ακόμη περισσότερο για τις θέσεις του.

Στην ουσία λοιπόν όλων των προηγούμενων η Ελλάδα προορίζεται όπως όλα δείχνουν ως η “μπαταρία” άλλων χωρών. Αν δηλαδή δεν παρέχει ενέργεια, δεν υπάρχει ασφάλεια ενεργειακή που σαν αποτέλεσμα έχει να μπαίνει σε κίνδυνο η εθνική μας ασφάλεια όπως ο ίδιος αναφέρει άκουσον άκουσον… Άραγε, πόσο λογικές και δίκαιες για την χώρα μας ακούγονται τέτοιες πολιτικές στα αυτιά των πολιτών, δεδομένου τους υψίστης σημασίας κινδύνους που εγκυμονούν σε τομείς όπως είναι η ασφάλεια μας, ή όπως παραδείγματος χάριν το περιβάλλον και κατ επέκταση η υγεία μας; Επίσης ποιοί είναι οι βασισμένοι σε τάξη κανόνες και πως αυτοί κυβερνούν την Ευρώπη όπως είπε; Ποιοί δηλαδή είναι αυτοί που αποφασίζουν και κανονίζουν τα τελευταία 80 έτη όπως ο ίδιος είπε; Δεν είναι οι πολίτες; Δεν αποφασίζουμε τελικά οι πολίτες για το μέλλον μας; Μήπως νομίζουμε πως παίρνουμε εμείς τις αποφάσεις τελικά…;

Αντιλαμβανόμαστε όλοι πώς για να προστατευτούν τα ζωτικής σημασίας συμφέροντα μας, είτε έχουν να κάνουν με την ασφάλεια μας, είτε με την φυσιολογία και την υγεία μας, θα πρέπει οι αποφάσεις να παίρνονται από τους πολίτες μέσω αυτών που έχουν εκλέξει… Αν τώρα αυτοί οι οι οποίοι εκλέχτηκαν δεν πράττουν προς όφελος του συνόλου, οφείλουμε να διερευνήσουμε τα κίνητρα τους. 

ΑΡΧΟΣ

ΜΗΠΩΣ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *