Υποχρεωτικά από 1 Μαρτίου 2024 θα είναι συνδεδεμένες όλες οι ταμειακές μηχανές με τα τερματικά των POS στο σύνολο της οικονομικής δραστηριότητας, σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού οικονομικών Κωστή Χατζηδάκη, ο όποιος απέκλεισε κάθε πιθανότητα παράτασης της υλοποίησης του εν λόγω μέτρου.


Υποχρεωτικά μέχρι τότε θα πρέπει και να έχουν δηλωθεί τα στοιχεία των επιχειρήσεων στο μητρώο POS Αυτό σημαίνει αυτόματη ενημέρωση και διασταύρωση κάθε συναλλαγής που θα συμβαίνει με ηλεκτρονική πληρωμή.

Όπως φαίνεται περνάμε στην τελική φάση της αναγκαστικής κατάργησης των μετρητών, κάτι που σημαίνει τον απόλυτο έλεγχο, καταγραφής και αρχειοθέτησης κάθε καταναλωτικής συνήθειας των πολιτών. Βεβαία στην οικονομική δραστηριότητα ο πολίτης μετέχει και από την θέση του πωλητή αλλά και από την θέση του αγοραστή. Άρα το εν λόγω αρχείο είναι διευρυμένο σε κάθε πτυχή της ζωής του πολίτη.

Δημιουργεί θέμα η διαχείριση του προβλήματος της φοροδιαφυγής κατά αυτόν τον τρόπο. Κάθε πολίτης πλέον θα εποπτεύεται ασφυκτικά για την οικονομική του δραστηριότητα, διότι το κράτος υποπτεύεται τον πάσα έναν για φοροδιαφυγή ή παράνομες συναλλαγές. Υπό ποινή όλοι και εν δύναμη παράνομοι ακόμη και αν είμαστε νομιμότατοι.

Με αυτόν τον τρόπο λοιπόν αποκτάμε έναν επόπτη των προσωπικών συναλλαγών μας. Με την πάροδο του χρόνου, ενδεχομένως να χρειαζόμαστε και εξουσιοδότηση από τον επόπτη προκειμένου να προβούμε σε κάθε συναλλαγή. Κάθε ελεύθερη βούληση στην προσωπική οικονομική μας διαχείριση θα αποτελεί παρελθόν. Έτσι δημιουργείται μια σχέση του κράτους με τον πολίτη, όπως του δεσμοφύλακα με έναν δεσμώτη. 

DimLoup

ΜΗΠΩΣ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *