Με τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ, κ. Μαρκ Ρούτε συναντήθηκε ο πρωθυπουργός στο Μέγαρο Μαξίμου την Τρίτη, 26 Νοεμβρίου, με αντικείμενο συζήτησης τον πόλεμο στην Ουκρανία. Ο γ.γ. του ΝΑΤΟ ουσιαστικά ήρθε για να λάβει επίσημα τη δέσμευση του πρωθυπουργού της χώρας μας, πως εξακολουθεί και παραμένει προσηλωμένος στις αρχικές προσωπικές επιλογές του ως προς την πλευρά που στηρίζει η χώρα μας σε αυτήν τη σύρραξη. Δηλαδή τη στήριξη της Ουκρανίας με όπλα που αποσύρθηκαν από τα Δωδεκάνησα, χρήματα, και όπως μας ενημέρωσε ο γ.γ. του ΝΑΤΟ, υπεγράφη και διμερής συμφωνία Ουκρανίας-Ελλάδας για την εκπαίδευση των Ουκρανών πιλότων και τεχνικών των F-16.
Ο πρωθυπουργός, ως Ουκρανός βασιλιάς Ρούρικ, δεν έκρινε αναγκαίο να ενημερώσει ούτε να λάβει την έγκριση του πληθυσμού προτού εμπλέξει τη χώρα σε μια τέτοια περιπέτεια. Μια περιπέτεια από την οποία η χώρα δεν είχε να κερδίσει τίποτα πέραν από έναν νέο ισχυρό εχθρό, τη Ρωσία, η οποία τώρα, μετά την αναθεώρηση του αμυντικού πυρηνικού δόγματός της, πιθανόν να μας στοχεύει με πυρηνικούς πυραύλους.
Η Ελλάδα δεν είχε κανέναν λόγο να ανακατευτεί στη σύρραξη αυτή, και το ορθό θα ήταν, ως υπέρμαχος της ειρήνης, να προσπαθήσει να την αποτρέψει, μετέχοντας η ίδια στο ΝΑΤΟ. Ο σκοπός της συμφωνίας του Μινσκ του 2014 και 2015, κατά τη Ρωσία, ήταν η αποτροπή της Ουκρανίας να εισέλθει στο ΝΑΤΟ. Έτσι θα υπήρχαν οι εξασφαλίσεις ότι η Ρωσία δεν θα βρεθεί στη δύσκολη θέση να έχει τη δυτική συμμαχία στην αυλή της. Η διεύρυνση του ΝΑΤΟ ήταν το ζητούμενο ώστε αυτό να μπορεί να πολιορκήσει τη Ρωσία και δι’ αυτού εξωθούσε την Ουκρανία να επιχειρήσει καταστρατήγηση της συμφωνίας και αίτημα για την ένταξή της. Και σαφώς, ο πρόεδρος Πούτιν δεν θα το δεχτεί ποτέ αυτό.
Η αλλόφρονη στάση της Ελλάδας ως μέλος του ΝΑΤΟ ήταν να στηρίξει τις επιλογές των άλλων κρατών που συμμετέχουν στη συμμαχία και τα οποία έχουν και οικονομικά κίνητρα για την είσοδο της Ουκρανίας σε αυτό. Η Ελλάδα ζημιώνεται με την εχθρότητα της Ρωσίας, αλλά και οικονομικά, με τα οικονομικά εμπάργκο και με τον πληθωρισμό που έχουμε τώρα (κατά τον πρωθυπουργό) ως αποτέλεσμα της σύγκρουσης. Παρατηρούμε ότι η χώρα μας έχει λόγο στα όργανα του ΝΑΤΟ, και θα έπρεπε να έχει και τη σώφρονα εκπροσώπηση σε αυτά. Το ΝΑΤΟ φτιάχτηκε για να προφυλάξει τη Δύση από τη σοβιετική απειλή. Όταν έπεσε η Σοβιετική Ένωση, έπρεπε να συμβεί και η διάλυση του ΝΑΤΟ διότι δεν είχε πλέον λόγο ύπαρξης.
Αντ’ αυτού, αυτό συνέχισε να υπάρχει και να υποκινεί πολέμους και διαμάχες σε όλα τα σημεία του πλανήτη. Τελικά αποδεικνύεται σαφώς ότι το ΝΑΤΟ λειτουργεί ως στρατιωτικός βραχίονας ενός παγκόσμιου καθεστώτος για να φοβίζει και να απειλεί τους ανθρώπους ώστε να πειθαρχούν και να υποτάσσονται. Και η Ελλάδα είναι το κλωτσοσκούφι του καθεστώτος, δίνοντάς του μάλιστα και βάσεις στη χώρα, πέραν των χρημάτων, βάζοντας την εθνική ασφάλεια ενέχυρο των σαλεμένων που διοικούν τη συμμαχία.
Ο πληθυσμός του πλανήτη έχει παραδώσει τη διοίκησή του σε άρρωστα και διεστραμμένα μυαλά. Η Ευρώπη και η Ελλάδα δεν είχαν κανέναν λόγο να εμπλακούν στη διαμάχη Ουκρανίας-Ρωσίας. Οι κινήσεις που γίνονται, συμπεριλαμβανομένης και της διοίκησης της χώρας μας, ισορροπούν σε ένα τεντωμένο σχοινί, έτοιμο να σπάσει υπό το βάρος των ακροβατών και τις ταλαντώσεις. Η Ελλάδα θα έπρεπε να ενσαρκώνει τον ρόλο του μεσίτη που θα κάνει το σασμό, και όχι να ρίχνει λάδι στη φωτιά, θέλοντας να καλοπιάσει το συνάφι των σαλεμένων. Αυτό το επίπεδο διοίκησης δεν υπάρχει στη χώρα μας, και ως φαίνεται, και στις άλλες χώρες του πλανήτη μας. Εξ αυτών κρίνονται κρίσιμες οι στιγμές, με πολλαπλές κρίσεις που θα ξεσπάσουν το επόμενο διάστημα, σε πολλά σημεία, και θα φανερώσουν την αναγκαιότητα να απαλλαγούν οι πολίτες από πολιτικούς που δεν εκτελούν τα δέοντα, αλλά και δολίως φθείρουν την πολιτεία.
DimLoup