Το αστρονομικό φαινόμενο της συνόδου Σειρίου και του ήλιου μας κατά το παρελθόν

Κάθε καλοκαίρι κατά το διάστημα των τελευταίων ημερών του μήνα Ιουλίου με αρχές Αυγούστου συντελείται το αστρονομικό φαινόμενο της συνόδου του Σείριου, του λαμπρότερου άστρου στον αστερισμό του Μεγάλου Κυνός, αλλά και γενικότερα του λαμπρότερου άστρου στον ουρανό, και του ήλιου μας, δηλαδή η ευθυγράμμιση του πλανήτη μας (Δήμητρα) με τον ήλιο μας (Απόλλωνα) και τον κεντρικό ήλιο του σύμπαντος μας Σείριο.

Κατά το παρελθόν οι άνθρωποι περίμεναν και γνώριζαν για το γεγονός της συνόδου και απέδιδαν μεγάλη σημασία σε αυτό. Στην αρχαία Αίγυπτο οι ιερείς γνώριζαν ότι κάθε χρόνο, όταν ο Σείριος ανέτειλε λίγο πριν από τον Ήλιο, ο ποταμός Νείλος θα άρχιζε να ξεχειλίζει και να πλημμυρίζει την γύρω περιοχή. Στην κοιλάδα του Νείλου η ετήσια πλημμύρα ήταν μια πραγματική ευλογία. Γιατί κάθε χρόνο, όταν τα νερά της πλημμύρας αποσύρονταν, άφηναν πίσω τους ένα πλούσιο στρώμα χώματος και λάσπης, απαραίτητο για την ανάπτυξη μιας νέας ετήσιας καλλιέργειας και σοδειάς.

Όπως αναφέρεται από ορισμένους ερευνητές, οι Ντογκόν μια εθνοτική ομάδα στο Μάλι της Δυτικής Αφρικής, έχουν παραδοσιακές αστρονομικές γνώσεις σχετικά με τον Σείριο, οι οποίες κανονικά θα θεωρούνταν αδύνατες χωρίς τη χρήση τηλεσκοπίων. Οι Ντογκόν γνώριζαν την πεντηκονταετή τροχιακή περίοδο του Σείριου και του συντρόφου του πριν από τους δυτικούς αστρονόμους. Αναφέρονται, επίσης, σε ένα τρίτο άστρο που συνοδεύει τους Σείριο Α και B.

Στη θρησκεία των Σερέρ της Σενεγάλης, της Γκάμπια και της Μαυριτανίας, ο Σείριος ονομάζεται Γιουνίρ. Ο Σείριος είναι ένα από τα πιο σημαντικά και ιερά άστρα στη θρησκευτική κοσμολογία και τον συμβολισμό των Σερέρ. Οι αρχιερείς και αρχιέρειες των Σερέρ, οι κληρονομικοί «ιερείς της βροχής»  χαρτογραφούν την κίνηση του Γιουνίρ (Σείριου) για να προβλέψουν τις βροχοπτώσεις που θα επιτρέψουν στους αγρότες Σερέρ την έναρξη των καλλιεργειών. Επίσης, στη θρησκευτική κοσμολογία των Σερέρ ο Σείριος είναι το σύμβολο του σύμπαντος.

Για τους προγόνους μας τους Έλλην, η Ελλάνια πρωτοχρονιά ήταν και είναι η επιτολή του Σείριου, δηλαδή η ταυτόχρονη ανατολή του Ήλιου μας Απόλλωνα με τον Σείριο. Η ευθυγράμμιση του πλανήτη μας Δήμητρα με τον ήλιο μας Απόλλωνα και τον κεντρικό ήλιο του σύμπαντός μας Σείριο (Σείριος Α´, Σείριος Β´, Σείριος Γ´) σηματοδοτεί την ολοκλήρωση ενός ετήσιου κύκλου του πλανήτη μας γύρω από τον ήλιο μας Απόλλωνα και την έναρξη ενός νέου ετήσιου κύκλου των 360 μοιρών-ημερών.

Το  αστρονομικό αυτό φαινόμενο γίνεται εμφανές στους ανθρώπους όλου του πλανήτη διότι κατά την διάρκεια της επιτολής εκτός των άλλων το νερό της θάλασσας γίνεται υφάλμυρο για δέκα λεπτά περίπου. Μειώνεται εμφανώς η αλατότητα του θαλασσινού νερού με αποτέλεσμα να μπορεί κάποιος να το πιεί, κάτι που είναι αδύνατο να συμβεί όλο το υπόλοιπο διάστημα.

Μάλιστα έχει γίνει επανειλημμένως μέτρηση της αλατότητας και της ηλεκτρικής αγωγιμότητας του θαλασσινού ύδατος με αγωγιμόμετρο, από ανθρώπους που μέτρησαν κατα την διάρκεια του φαινομένου και έχει αποδειχθεί ότι η αγωγιμότητα της θάλασσας (25-30ms) η οποία κατά την κορύφωση του φαινομένου πέφτει μέχρι και 75% (6,5-7,5 ms)! (Η αγωγιμότητα σχετίζεται άμεσα με την αλατότητα.)

Η περιστροφική κίνηση-αλληλεπίδραση των τριών αστέρων μεταξύ τους (του Σείριου Α´, Β´ και Γ´) προκαλεί την δημιουργία στο τοπικό σύμπαν δηλαδή την « γέννηση » άστρων, συνεπώς και των πλανητών που περιστρέφονται γύρω τους οι οποίοι φιλοξενούν ζωή ως μια δημιουργική διάνοια. Οτιδήποτε έχει την ενέργεια της ζωής είναι συνδεδεμένο με αυτόν τον ενεργειακό ομφαλό. Τα κυνικά καύματα, οι ενεργειακές εκπομπές του Κυνός, του Σείριου δηλαδή, είναι απαραίτητες για την ενεργειακή φόρτιση του πλανήτη μας, για όλα τα έμβια όντα και ειδικά για τον Έλλην άνθρωπο ως απτόμενος της συμπαντικής του μήτρας. Η άμεση ενεργειακή επαφή του υπερίωνα Σείριου με τους Έλλην ανθρώπους γίνεται κατά την επιτολή του, δηλαδή στην σύγχρονη ανατολή από τον ορίζοντα, του Σείριου και του ήλιου (Φοίβου Απόλλωνα), όπου έχουμε έντονη την αίσθηση αυτής της επαφής.

Οφείλουμε να επανεξετάσουμε την διασύνδεσή μας με το παρελθόν διότι οι αρχαίοι είχαν λόγους που τοποθετούσαν στο γεγονός της επιτολής την πρωτοχρονιά τους και ο πρώτος μήνας ήταν ο Αύγουστος και δεν ήταν τυχαία όπως τώρα.

Ήρθε η ώρα οι άνθρωποι να αναγνωρίσουν αλήθειες που για χιλιάδες χρόνια παρέμεναν επιμελώς κρυμμένες ή παραποιημένες με σκοπό την χειραγώγηση τους, την υποταγή τους και κυρίως την παρεκτροπή τους από την νομοτελειακή κατεύθυνσή τους.

Φιλιππάκης Χαράλαμπος

ΜΗΠΩΣ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *