Κάθε χρόνο στις 25 Μαρτίου, οι κεντρικοί δρόμοι μικρών και μεγάλων αστικών συγκροτημάτων της χώρα μας, κατακλύζονται από εκατομμύρια περήφανους Έλληνες. Το ίδιο γίνεται πλέον και διαδικτυακά, όπως π.χ οι “τοίχοι” των social media, θέλοντας όλοι μας με αυτόν τον τρόπο να τιμήσουμε τους αγώνες και τις θυσίες τεράστιων ηρώων, όπως ο Καραϊσκάκης, η Μαυρογένους, ο Κολοκοτρώνης, η Μπουμπουλίνα Λασκαρίνα, ο Νικηταράς και άλλους πολλούς, οι οποίοι έπεσαν υπέρ πατρίδος για την ελευθερία την δική μας. 

Η υπερηφάνεια ειδικά για όσους διαθέτουν υψηλό εθνικό φρόνημα, είναι σίγουρα απεριόριστη! Αυτό αποδεικνύεται περίτρανα σε συζητήσεις γεμάτες πάθος, που όλοι έχουμε κάνει μεταξύ συγγενών, φίλων, συναδέλφων, αναδρομώντας σε ιστορικά γεγονότα που ο κάθε ένας μας θυμάται από τα μαθητικά του χρόνια, ή λόγω γνώσης από περαιτέρω ενασχόληση – τριβή στην ζωή του. Αλήθεια όμως, διαθέτουμε την πραγματική γνώση μέχρι σήμερα…; Αυτά που γνωρίζαμε μέχρι σήμερα, αποδεικνύονται ιστορικά ;

Αν κανείς αναλογιστεί με βάση τα ιστορικά γεγονότα και την λογική, τότε δυστυχώς ίσως χρειαστεί να αντικαταστήσουμε βασικά δεδομένα της ίδιας της νεότερης ιστορίας που έχουν γραφτεί και που μάθαμε. Ένα από αυτά τα στοιχεία είναι, πως μέχρι και 7 χρόνια μετά την δολοφονία του μεγάλου εθνάρχη μας Ιωάννη Καποδίστρια, η 25 Μαρτίου ως ημερομηνία έναρξης της επανάστασης, δεν υπάρχει πουθενά! Αντί αυτού όλοι οι Έλληνες θυμόντουσαν και αποτύπωναν ως ημερομηνία έναρξης της επανάστασης την 21 Φεβρουαρίου του ίδιου έτους. Αυτό το αποδεικνύει και ιστορικώς, το γεγονός ότι η 25η Μαρτίου ορίστηκε ως ημέρα Εθνικής επετείου, από τον 16χρονο τότε Όθωνα, τον οποίο είχαν αποστείλει και ορίσει οι μεγάλες δυνάμεις, βασιλιά της Ελλάδος.

Άξιο απορίας λοιπόν η απόκλιση σχετικά την πραγματική ημερομηνία έναρξης της επανάστασης, (ένας μήνας και κάτι). Άξιο απορίας όμως είναι και για κάποιον ο οποίος θα συνεχίσει να ερευνά ενώ συγχρόνως σκέφτεται με λογική, το γεγονός ότι ενώ υπάρχει ημερομηνία έναρξης, ποτέ δεν υπήρξε και μια ημερομηνία απελευθέρωσης και αποτίναξης του Τουρκικού ζυγού! 

Ως Έλληνες οι οποίοι θέλουμε την αλήθεια προς τιμήν όλων αυτών των τεράστιων ηρώων, αλλά και ως οφείλουμε για την ελευθερία και την ευημερία των παιδιών μας, αυτομάτως οδηγούμαστε με βάση τα παραπάνω σε μια διαδικασία αναθεώρησης και επαναπροσδιορισμού. Αν κοιτάξουμε γύρω μας, όλα σχεδόν έχουν περάσει σε ξένα χέρια. Αν κοιτάξουμε στις εθνικές επετείους στα έδρανα των επισήμων, θα δούμε ανθρώπους οι οποίοι με βάση τις πράξεις τους, αποδεικνύουν εδώ και χρόνια πως δεν λειτουργούν υπέρ πατρίδος και υπέρ των Ελλήνων. Την ίδια στιγμή έχουμε πολίτες να παλεύουν καθημερινά, είτε για την απόδοση δικαιοσύνης, είτε για θέματα υγείας, είτε για την απόκτηση πραγματικής γνώσης και πολλά άλλα, τα οποία εν τέλει σου επιβεβαιώνουν πως ο αγώνας για απελευθέρωση δεν έχει τελειώσει και πως συνεχίζεται αμείωτα, έχοντας απλά αλλάξει μορφή και “όπλα”…

A P X O Σ

ΜΗΠΩΣ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *