K. Mητσοτάκης: Ενθαρρυντικά λόγια με Ανησυχητικές Προοπτικές

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσίασε πρόσφατα την άποψή του σχετικά με την κατάσταση της Ελληνικής οικονομίας, υποστηρίζοντας ότι έχει μια ισχυρή εντολή για μεταρρυθμίσεις και ότι πρέπει να προχωρήσει με επιθετική ατζέντα για να διασφαλίσει ότι η πρόοδος θα συνεχιστεί. Παρόλο που η ιδέα της οικονομικής ανάκαμψης και η προσέλκυση ξένων επενδύσεων ακούγονται ενθαρρυντικές, υπάρχουν ορισμένα σημαντικά θέματα που πρέπει να εξεταστούν επίσης ως επιθετικά προς τους πολίτες.


Καταρχάς, η δήλωση του Πρωθυπουργού περί “ισχυρής εντολής” θέτει ερωτηματικά. Ποιά είναι η πραγματική βάση αυτής της εντολής; Ενώ μπορεί να υποστηρίζεται από την εκλογική νίκη, αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι οι πολίτες ενημερώθηκαν επαρκώς για τις συγκεκριμένες πολιτικές που προτείνονται και τις επιπτώσεις τους.

Επίσης, η έμφαση στο να προσελκύσει η Ελλάδα ξένα κεφάλαια και επενδύσεις προκαλεί ανησυχία. Η εξάρτηση από ξένες επενδύσεις οδηγεί σε απώλεια εθνικής κυριαρχίας, καθώς οι ξένοι επενδυτές ενδέχεται να επηρεάζουν τις οικονομικές αποφάσεις και τις πολιτικές της χώρας.

Η έλλειψη συγκεκριμένων πληροφοριών σχετικά με το πώς σκοπεύει η κυβέρνηση να πραγματοποιήσει αυτές τις μεταρρυθμίσεις είναι ανησυχητική. Η ανοικτή δέσμευση για μεταρρυθμίσεις χωρίς συγκεκριμένα σχέδια και μέτρα δημιουργεί αβεβαιότητα και ανασφάλεια στους πολίτες.

Η επικέντρωση στην προσέλκυση ξένων κεφαλαίων μπορεί να αγνοεί τις ανάγκες και τις προκλήσεις των εγχώριων επιχειρήσεων και εργαζομένων. Είναι σημαντικό να διασφαλιστεί ότι οι μεταρρυθμίσεις θα εξυπηρετήσουν το συνολικό συμφέρον της κοινωνίας και όχι μόνο τα συμφέροντα ορισμένων εξαιρετικά δυναμικών οικονομικών οντοτήτων.

Η ιδέα της οικονομικής ανάκαμψης είναι ευπρόσδεκτη. Όμως είναι σημαντικό να αξιολογήσουμε κριτικά τα μέσα και τους στόχους που προτείνονται για την επίτευξή της. Η διαφάνεια, η δημοκρατική συμμετοχή και η εξυπνότερη χρήση των εγχώριων πόρων είναι καθοριστικές για τη διασφάλιση μιας βιώσιμης και δίκαιης οικονομικής ανάπτυξης. Κάτι, που η πρότερη εμπειρία της διακυβέρνησης του κυρίου Μητσοτάκη μας δείχνει ότι δεν θα συμβεί, διότι δεν υπάρχει καν στην ατζέντα του η λέξη δημοκρατία.

DimLoup

ΜΗΠΩΣ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *